Meghan World Mental Health Day Reuters

Hierom vreest Meghan Markle voor haar kinderen

Meghan Markle (42) geeft toe dat ze ‘bang’ is voor het idee dat haar kinderen op een dag social media zullen gebruiken.

De hertogin van Sussex, die ooit meer dan 11 miljoen volgers had op haar en Harry’s inmiddels niet meer gebruikte Instagram-account, is openhartig over de zorgen die ze heeft over haar vierjarige zoon Archie en tweejarige dochter Lilibet tijdens een evenement tijdens World Mental Health Day in New York City.

Ik moet zeggen dat ik me gelukkig prijs dat onze kinderen nog vrij jong zijn

Jonge kinderen

Na het horen van de verhalen van verschillende ouders die ’tragisch verlies hebben geleden in verband met het social mediagebruik van hun kinderen’, stapten Harry en Meghan het podium op om te praten over hun eigen ervaringen met social media en hun eigen zorgen voor de toekomst als ouders van twee jonge kinderen.

Hoewel de kinderen van Meghan en Harry nog niet op een leeftijd zijn waarop ze social media gebruiken, weten ze dat ze binnen de kortste keren er op de een of andere manier mee in aanraking zullen komen. “Maar ik moet zeggen dat ik me gelukkig prijs dat onze kinderen nog vrij jong zijn, dus dit is niet iets wat op korte termijn speelt, maar ik ben ook bang voor hoe het blijft veranderen”, zegt de hertogin.

“En dit zal voor ons liggen. Zoals ze zeggen, ‘Ouderschap: de dagen zijn lang, maar de jaren zijn kort.’ Dus het baart me zorgen, maar ik put ook veel hoop en energie uit de vooruitgang die we het afgelopen jaar hebben geboekt.’

Geen social media

Meghan heeft geen actief openbaar social media-account meer. Voor ze begon te daten met prins Harry, was ze echter een frequente gebruiker van Instagram en deelde ze regelmatig updates over haar leven en haar werk aan de tv-serie Suits met haar twee miljoen volgers.

Dat account werd snel verwijderd nadat haar verloving met prins Harry werd aangekondigd en ze heeft sindsdien geen ander openbaar persoonlijk Instagram-account aangemaakt.

In maart 2020 kondigden Meghan en Harry aan dat ze zich volledig zouden terugtrekken van social media en gaven ze een verklaring op hun Sussex Royal Instagram-account waarin ze zeiden dat ze een ‘nieuw hoofdstuk wilden beginnen om te begrijpen hoe ze het beste konden bijdragen’.

Beeld: © Reuters
#Royaltynl

Leestip

BESTEL HIER