Archie

Elizabeth liet Archie keihard vallen

Koningin Elizabeth zorgde er persoonlijk voor dat prins Louis werd voorgetrokken boven zijn neefje Archie Mountbatten.

Prins Louis is HRH – Zijne Koninklijke Hoogheid – net als prins George en prinses Charlotte. En anders dan zijn neef Archie, zoon van prins Harry en Meghan Markle.

Volgens de geldende regels zou prins Louis zijn titel helemaal niet mogen hebbebn. Hij mag zich alleen prins noemen, omdat zijn overgrootmoeder ingreep.

Populair

Prins Louis heet voluit Louis Arthur Charles. Louis is een populaire naam in de koninklijke familie. William en George hebben hem als tweede naam, ter ere van prins Charles’ mentor Lord Louis Mountbatten, die in 1979 omkwam bij een bomaanslag van de IRA. Louis derde voornaam Charles is duidelijk.

In 1917 stelde koning George V nieuwe  regels in over de titels die royals mochten dragen. Hij besloot dat alle kinderen van de vorst automatisch een prins of prinses zouden worden, evenals alle kleinkinderen die via de mannelijke lijn werden geboren.

Probleem

Achterkleinkinderen stonden echter niet op de lijst. Dit veroorzaakte een probleem toen prins George werd geboren. Hij is een toekomstige monarch, maar zou zich geen prins of koninklijke hoogheid mogen noemen.

De koningin greep in. Niet alleen George kreeg een titel, maar alle kinderen van Kate en William. Als de vorstin deze verandering niet had doorgevoerd, zou Louis waarschijnlijk Master Louis Cambridge of Master Louis Windsor zijn geweest.

Ze heeft deze verandering echter niet doorgevoerd voor de zoon van prins Harry en Meghan .Na de dood van de koningin in september vorig jaar – en nadat haar zoon Charles koning werd – veranderde alles. Sindsdien gebruiken de kinderen van Harry en Meghan, Archie en Lilibet, de titels prins en prinses.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Mirror

#Royaltynl