harry truc kinderen

Prins Harry deelt truc om Archie en Lili te kalmeren 

Prins Harry heeft een geniale tactiek om zijn kinderen Archie en Lilibet te laten kalmeren wanneer ze aan het huilen of boos zijn. Dit is de truc. 

Prins Harry heeft samen met Meghan Markle twee kinderen. Archie (6) en Lilibet (3). Samen met hun kinderen wonen ze nu in de Verenigde Staten waar ze een rustiger leven kunnen leiden dan in het Verenigd Koninkrijk. 

Ander persoon geworden

Prins Harry vertelde dat de opvoeding van zijn kinderen hem als persoon heeft veranderd. We kennen prins Harry natuurlijk allemaal als de prins die wel van een feestje en een relletje hield, maar met de komst van zijn kinderen veranderde dit allemaal. Hij werd de perfecte vader

Lees ook: Dit is waarom prinses Kate graag Archie en Lilibet wil zien

Hoe kinderen te kalmeren?

Net zoals alle kinderen, zijn ook de kinderen van prins Harry en Meghan Markle weleens van streek. Prins Harry onthult nu een een handige truc om zijn kinderen te kalmeren wanneer ze van streek zijn. En het leuke is: deze truc is in ieder gezin toe te passen. 

Handige truc 

Prins Harry vertelt hierover het volgende: “Je kinderen pikken je energie meer op dan je ooit zult weten. Als je me zeven, acht, tien jaar geleden naar energie had gevraagd, had ik gezegd: ‘Waar heb je het over’. Maar toen ik uiteindelijk mijn eerste kind kreeg, besefte ik hoe het echt in elkaar zat.” De prins vertelt dat het eigenlijk allemaal draait om energie: “Soms moet ik mezelf uit de kamer verwijderen, diep ademhalen, het er even uit laten. Ik probeer dan letterlijk mijn hele energie te veranderen en vervolgens weer naar binnen te gaan. Soms valt die kleine dan opeens in slaap in mijn armen.”

Lees ook: Prins Archie (4) is teleurgesteld in cadeau dat hij van zijn moeder kreeg

The Duke & Duchess Of Sussex Visit South Africa
The Duke & Duchess Of Sussex Visit South Africa

Kinderen de ruimte geven

De prins vertelt daarnaast ook dat hij vindt dat kinderen ruimte moeten krijgen om hun boosheid en frustraties te ervaren. Gooi het eruit, ga een stukje rennen of schreeuw keihard in een kussen. Het zal iedereen opluchten. “Als ze een moment van frustratie hebben, sta ze dat toe en praat er daarna met ze over. Het hoort er allemaal bij”, aldus prins Harry. 

Lees ook: Koning Charles wil graag hereniging met kleinkinderen Archie en Lilibet: ‘Leven te kort’

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP / GETTYIMAGES