Jeffrey Epstein

De Britse prins Andrew bracht weken door bij Jeffrey Epstein 

De Britse prins Andrew bracht weken door in de villa van Jeffrey Epstein. Dit blijkt uit oude rechtbankdocumenten die in handen van de BBC zijn gekomen.

Prins Andrew verbleef volgens de documenten, die door een Amerikaanse rechtbank zijn vrijgegeven, meerdere weken in de villa van de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein. Jeffrey Epstein werd van zedendelicten beschuldigd. Hij werd daarvoor gevangen genomen en pleegde uiteindelijk in 2019 zelfmoord terwijl hij in de gevangenis zat. Hierdoor kon het niet tot een veroordeling komen.

Lees ook: Slachtoffer Epstein zegt dat Andrew ‘cruciale informatie’ heeft

Getuigenverklaringen

In een van de getuigenverklaringen stond dat een oud-medewerker van Jeffrey Epstein in Palm Beach in Florida, Juan Alessi, verklaarde dat prins Andrew meerdere weken verbleef in een slaapkamer voor gasten. Dat niet alleen: hij liet zich daar dagelijks door diverse vrouwen masseren. Niet alleen prins Andrew, maar ook zijn ex-vrouw Sarah Ferguson zou een bezoek hebben gebracht aan de villa van Jeffrey Epstein, terwijl hij Epstein ook in het huis verbleef. Dit zou volgens Juan Alessi slecht één keer zijn voorgekomen. Prins Andrew was degene die de villa vaker bezocht. 

Lees ook: BBC interviewt slachtoffer van prins Andrew

Prince Andrew Duke Of York Visits Franz Mayer Museum In Mexico City
Prins Andrew

Schikking met Virginia Giuffre

Deze verklaring van de oud-medewerker komt uit de documenten van een zaak die door Virginia Giuffre is aangespannen. Zij beweert dat prins Andrew haar drie keer tot seks heeft gedwongen. Op dat moment was zij pas zeventien jaar oud. Prins Andrew ontkent deze gebeurtenis tot op de dag van vandaag. Door te schikken met Virginia, wist hij een rechtszaak te ontlopen. Hij betaalde haar in 2022 ruim 14 miljoen euro, maar daarvoor moet ze wel haar mond blijven houden over het incident. Nu zijn de details alsnog vrijgekomen. 

Lees ook: Koning Charles wil jongere broer Andrew uitzetten

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 07-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl