Slachtoffer Epstein zegt dat Andrew ‘cruciale informatie’ heeft

Eén van de vermeende misbruikslachtoffers van de steenrijke zakenman Jeffrey Epstein denkt dat de prins waardevolle informatie heeft die meer duidelijkheid kan brengen.

Epstein zelf kan geen rekenschap meer afleggen. De beschuldigingen tegen hem schetsen een onthutsend beeld van zijn praktijken in het (niet zo verre) verleden, maar de zakenman pleegde vorige zomer zelfmoord in de cel.

Daarna waren vele ogen gericht op Andrew. Goede bekende van Epstein, ‘naar verluidt’. Iets dat hij zelf ontkent. Hij gaf een tv-interview om zijn kant van het verhaal te duiden, maar dat plaatste hem enkel in een kwader daglicht. Aanvankelijk dacht Andrews team dat de schade mee zou vallen, niets bleek minder waar. De prins wordt inmiddels geweerd van publieke bijeenkomsten en verguisd door een flink deel van het (Britse) volk.

In een vierdelig achtergrondserie die vanaf afgelopen weekend door een bekende Amerikaanse tv-zender wordt uitgezonden, doet een vermeend slachtoffer van Epstein ook uitspraken over Andrew. Ze meent dat de prins ‘cruciale informatie’ heeft en hiermee naar voren zou moeten komen. De vrouw, Kiki Doe (‘Doe’ wordt in Amerika ook als achternaam gebruikt als de echte naam niet bekend is of bekend mag worden) weet zich te herinneren dat Andrew en Jeffrey Epstein juist een hele ‘hechte relatie’ hadden. In tegenstelling tot wat Andrew zelf beweert.

De serie heet Surviving Jeffrey Epstein en wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender Lifetime.

Lees ook:

‘Zakenman Epstein verzamelde dingen om Andrew te kunnen chanteren’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA