Britain Royalty

‘Zakenman Epstein verzamelde dingen om Andrew te kunnen chanteren’

Het is een verhaal zonder winnaars. Een steenrijke zakenman die afschuwelijke dingen deed en inmiddels niet meer veroordeeld kan worden. En zijn ‘goede kennis’ Andrew, die niet uit een eigen web van verdenkingen en ongepast gedrag lijkt te kunnen ontsnappen.

De Amerikaanse justitie heeft nog altijd de handen vol aan wijs worden uit al het materiaal in de Epstein-zaak. De zakenman zelf maakte een einde aan zijn leven vorige zomer. Maar dat betekent niet het einde van het verhaal. Zo is prins Andrew om volledige medewerking gevraagd. Andrew en Epstein kenden elkaar, naar verluidt bezocht Andrew ook feestjes bij de zakenman thuis, waar onder meer minderjarige meisjes aanwezig waren.

En onlangs was het groot nieuws dat ook de rechterhand (en ex-vriendin) van Epstein werd gearresteerd. Zij zou Epstein en zijn vrienden jarenlang hebben geholpen met het regelen van ‘foute feestjes’ en zelfs het ronselen van de meisjes. Deze Ghislaine Maxwell en Andrew kennen elkaar ook goed. Een vriendin van haar verwacht dat zij haar lippen op elkaar houdt als haar gevraagd wordt naar Andrews escapades. Overigens loopt er al jaren een zaak van Virginia Roberts tegen hem. Zij beweert dat Andrew haar op 17-jarige leeftijd – op het landgoed van Epstein – heeft misbruikt. Er wordt bekeken of een en ander mogelijk via de beveiligingscamera’s is vastgelegd destijds.

Nu is naar buiten gekomen dat de zakenman al die jaren dat hij bevriend was met Andrew, belastend materiaal over hem zou hebben verzameld. Dit om hem op een later moment te kunnen chanteren. Het valt op te maken uit vrijgegeven documenten van de rechtbank, melden Britse media. Overigens zou Epstein niet alleen van Andrew belastend materiaal hebben verzameld. Ook bekende Amerikaanse politici, presidenten en wereldleiders hebben de feestjes bezocht.

Lees ook:

Prinses Anne is gastredacteur van buitenblad

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA