Team rondom Andrew was juist blij met gewraakt tv-interview

Een opmerkelijk nieuwtje vanuit Groot-Brittannië. Het tv-interview dat Andrew eind 2019 gaf om uit te leggen of en hoe hij Jeffrey Epstein kende, werd door de mensen om hem heen aanvankelijk als erg geslaagd gezien.

Het was destijds het gesprek van de dag. Andrew moest zich terugtrekken van royal duties en publieke optredens. En in de maanden tussen het interview en nu heeft de Amerikaanse justitie meermaals gevraagd om meer medewerking van Andrew om dingen op te helderen.

Maar nu is naar buiten gekomen dat het team rondom Andrew het interview eigenlijk wel prima vond. Ook het hof was er aanvankelijk tevreden mee, zegt Emily Maitlis, die de prins toen interviewde. Pas bij het monteren van de beelden én door de stroom aan heftige reacties na uitzending van het interview, werd duidelijk dat de buitenwereld het vraaggesprek totaal anders bekeek.

Maitlis vond het destijds al opmerkelijk dat Andrew nog zo goed wist waar hij (dan wel) was geweest op belangrijke momenten, als hij niet in Epsteins buurt was geweest. En ze voelde een duidelijk gebrek aan empathie bij hem, voor de (vermeende) slachtoffers van het seksueel misbruik. Dat laatste werd Epstein – die vorig jaar in de gevangenis overleed, voordat hij veroordeeld kon worden – ten laste gelegd. En er is een jongedame die Andrew hier ook van beschuldigt.

Lees ook:

Prins Andrew waarschijnlijk op beveiligingsbeelden te zien

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA