‘Prins Andrew waarschijnlijk op beveiligingsbeelden te zien’

En wel op beelden die zijn banden met en bezoeken aan zakenman Jeffrey Epstein moeten bevestigen. Het was al bekend dat de prins de verguisde zakenman kende, maar Andrew wil niet meewerken aan verdere onderzoeken naar hem.

Epstein wordt verdacht van ernstige misdrijven. Hij overleed vorige zomer in zijn gevangeniscel. Andrew gaf een – op z’n zachtst gezegd – onhandig interview over zijn contact met Epstein. En wordt sindsdien niet alleen weggehouden bij publieke optredens die de royal family zoal doen, maar ook gevraagd om mee te werken aan onderzoeken naar de zakenman.

Volgens Andrew zelf heeft hij reeds medewerking verleend. En de prins wordt zelf momenteel ook (nog) niet verdacht van het plegen van misdrijven, in dezelfde lijn als Epstein deed. Wel lijkt steeds duidelijker te worden dat Andrew misschien veel meer contactmomenten met Epstein had, dan hij heeft willen doen lijken. Vorige week werd de ex-partner en vertrouweling van Epstein, Ghislaine Maxwell, opgepakt door de FBI. Ook zij kent Andrew goed, een vriendin van Maxwell verwacht echter dat zij geen boekje open zal doen over Andrew. Uit loyaliteit.

Een terugkerende naam in het verhaal is Virginia Roberts. Zij zegt dat Andrew haar, toen ze pas 17 jaar was, op het landgoed van Epstein heeft misbruikt. Haar advocaat is ervan overtuigd dat Andrew op de door haar genoemde dagen en tijdstippen dan ook wel ergens zal opduiken op beelden van beveiligingscamera’s. Epstein was steenrijk, bezat meerdere huizen en had camera’s opgehangen om een en ander te beveiligen. In het BBC-interview van afgelopen najaar, gaf Andrew aan zich niet te kunnen herinneren Virginia Roberts ooit te hebben ontmoet.

Lees ook:

Gesjoemel met geld door stichting prins Andrew

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA