Britain Royalty

‘Ghislaine Maxwell niet van plan ook maar iets los te laten over prins Andrew’

Het is nog geen uitgemaakte zaak, die over zakenman Jeffrey Epstein en alle beschuldigingen tegen hem. Onlangs werd Epstein’s ex-vriendin en vertrouweling, Ghislaine Maxwell, opgepakt. Maar ze zou niet van plan zijn een boekje open te doen over Andrew, die bevriend was met beiden.

Het is een complexe zaak, niet in de laatste plaats omdat Jeffrey Epstein zelf geen antwoorden meer op prangende vragen over zijn eigen wangedrag kan geven. Hij pleegde – in een gevangeniscel – zelfmoord afgelopen zomer. In het najaar van 2019 gaf prins Andrew vervolgens een tenenkrommend tv-interview over zijn (‘vermeende’) banden met de zakenman. Die laatste wordt onder meer beschuldigd van mensenhandel en seks met minderjarigen.

Loze beloftes

Andrew moest zich na het interview gedeisd houden. Veel van zijn royal duties werden hem ontnomen. En er gingen stemmen op voor de optie om hem helemaal uit beeld te laten verdwijnen, als royal. Hij was bijvoorbeeld niet meer welkom bij uitreikingen, ceremonies en parades. Andrew zegde toe zijn volledige medewerking te verlenen aan onderzoeken naar Jeffrey Epstein, maar kwam daar vervolgens op terug. Heel recent nog laaide een en ander weer op en lag hij in de clinch met de Amerikaanse justitie.

Ghislaine moet meewerken

Nu onlangs de rechterhand/voormalig partner van Epstein, een vrouw genaamd Ghislaine Maxwell, is opgepakt en mee moet werken aan onderzoeken naar Epstein, is er de vrees dat zij een boekje open zou doen over Andrews verleden met Epstein. En dat is nogal zwart, als sommige verhalen geloofd mogen worden. Zo zou Maxwell jonge meisjes hebben geregeld om onder meer Andrew te plezieren, jaren geleden. En dook er afgelopen weekend een opmerkelijke foto op, waarop Maxwell samen met een bekende Amerikaanse acteur te zien is op de koninklijke troon.

Ghislaine Maxwell Kevin Spacey

Loyaal aan Andrew?

Goede vriendin van Ghislaine Maxwell, Laura Goldman, meldt nu dat zij denkt dat Ghislaine bij de verhoren niets zal loslaten over Andrew. Ze vermoedt dat ze loyaal is aan haar – destijds – goede vriend, de prins. Het was Ghislaine die Epstein en Andrew met elkaar in contact bracht, in 1999, zoveel staat vast. Wat er daarna allemaal gebeurd is, wordt hopelijk op de een of andere manier nog eens duidelijk.

Lees ook:

Gesjoemel met geld door liefdadigheidsinstelling prins Andrew

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, The Times