Andrew

Prins Andrew komt terug op eerdere belofte

De Amerikaanse justitie doet grootschalig onderzoek naar zakenman en zedendelinquent Epstein en rekende op de medewerking van Andrew.

Andrew en Jeffrey waren bevriend, iets dat hem duur kwam te staan toen hij hierover op niet al te handige wijze sprak. Dat gebeurde in een interview met de BBC afgelopen november. De schade aan zijn persoon leek toen onherstelbaar, maar Andrew zegde in elk geval wél toe om zijn medewerking te verlenen aan een onderzoek naar Epstein.

Dat heeft hij nu dus ingetrokken, zo meldt de Amerikaanse officier van justitie die zich met de zaak bezighoudt, Geoffrey Berman. “Prins Andrew heeft de deur helemaal dichtgegooid wat betreft vrijwillige medewerking. We bekijken nu welke opties we hebben”, aldus Berman.

LEES OOK:

Jeffrey Epstein wordt verdacht van zeer ernstige delicten, waaronder mensenhandel en seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Hij pleegde vorig jaar – in de gevangenis waar hij zijn proces moest afwachten – zelfmoord. Prins Andrew is overigens niet beschuldigd van strafbare feiten.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA