Gesjoemel met geld door liefdadigheidsinstelling prins Andrew

Gisteren heeft prins Andrew een draai om zijn oren gekregen van de waakhond vanwege het gedrag van liefdadigheidsinstellingen. Zijn Prince Andrew Charitable Trust, dat de goede doelen ondersteunde waaraan hij zijn naam had verbonden, moet 355.000 pond aan een bestuurslid betaald geld terugstorten in de eigen kas. De betalingen waren namelijk in strijd met de wet.

Dit oordeel van de Charity Commission, de toezichtbaar op goede doelen, is een nieuwe deuk in het door zijn associatie met de Amerikaanse pedofiele zakenman Jeffrey Epstein al ernstig geblutste imago van Andrew. Onderzoek van de boeken en de handelswijze van de Prince Andrew Charitable Trust had verschillende misstanden aan het licht gebracht.

“Door de betaling van een trustee via haar dochterondernemingen toe te staan, schond de Prince Andrew Charitable Trust de liefdadigheidswet en door het resulterende belangenconflict uit deze betaling onvoldoende te beheren, toonden de curatoren niet het gedrag dat van hen werd verwacht”, zei Helen Earner, die het onderzoek leidde.

Inmiddels is het bedrag teruggegeven en zal het worden verdeeld onder de goede doelen waarvoor het oorspronkelijk ook was bestemd. Het gesjoemel is niet zonder gevolgen: de Prince Andrew Charitable zal ondertussen worden ontbonden.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen