Prince Andrew Duke Of York And Prince Charles Prince Of News Photo 1684434409

Koning Charles wil jongere broer Andrew uitzetten

Volgens een koninklijke expert heeft koning Charles III (74) zijn jongere broer prins Andrew (63) ‘nooit bewonderd’ en wil hem zelfs zijn huis uitzetten.

“De koning is nooit een grote bewonderaar van Andrew geweest, zelfs niet in de voorspoedige dagen,” vertelde koninklijk correspondent Michael Cole deze week aan Sky News Australia. “Op een gegeven moment wilde de koning zelfs dat hij zou verhuizen naar het bescheidener Frogmore Cottage.”

Buckingham Palace

De journalist voegde eraan toe dat er ‘niet veel liefde verloren is gegaan’ tussen de monarch en de hertog van York sinds er eerder dit jaar een bitter geschil ontstond over de verblijfplaats van Andrew. Koning Charles stuurde de ‘schandaal prins’ in januari weg uit Buckingham Palace nadat hij beroofd was van zijn koninklijke en militaire onderscheidingen door hun overleden moeder, koningin Elizabeth II.

Jeffrey Epstein

Ondertussen wordt Andrew onderzocht vanwege zijn vermeende vriendschap met de in diskrediet gebrachte financier Jeffrey Epstein. Naar verluidt vertelde de koning zijn jongere broer dat er ‘geen plaats meer’ voor hem was in de officiële koninklijke residentie toen hij hem eruit zette. Charles heeft Andrew niet alleen uit het paleis gezet, maar ook uit zijn kantoren daar.

Royal Lodge

De hertog heeft sindsdien toevlucht gezocht in zijn andere koninklijke verblijf, het weelderige pand genaamd Royal Lodge, ter waarde van $46 miljoen. Er ontstond echter een conflict nadat Andrew bouwvakkers inhuurde om nodige reparaties uit te voeren aan de vocht- en schimmelproblemen in het pand dat hij nog steeds deelt met zijn ex-vrouw Sarah Ferguson. Er gaat al lang een koninklijk gerucht dat prince William en zijn familie misschien hun zinnen hebben gezet

Frogmore Cottage

In eerste instantie beweerde de hertog dat hij zich de werkzaamheden aan het pand – waar een zwembad en een tennisbaan bij horen –  met 30 kamers niet kon veroorloven. Charles was van plan om Andrews smeekbede om geldgebrek te gebruiken om hem eruit te krijgen ten gunste van iemand die zich de reparaties wél kan veroorloven. In een extra poging om Andrew ervan te overtuigen te verhuizen, bood Charles hem Frogmore Cottage aan – het vijfslaapkamerhuis waaruit Prins Harry en Meghan Markle werden verdreven – maar dit bleek tevergeefs. Het voorval heeft naar verluidt Charles ‘vermoeid en woedend’ achtergelaten.

Leestip

BESTEL HIER