Prince Andrew Duke Of York Visits Franz Mayer Museum In Mexico City

Details over zaak tegen prins Andrew worden begin januari 2024 openbaar gemaakt 

De details over de zaak die Johanna Sjoberg tegen de gevallen Britse prins Andrew heeft aangespannen worden begin januari 2024 openbaar gemaakt. Dit heeft rechter Loretta Preska besloten. 

Johanna Sjoberg beweert dat prins Andrew haar heeft aangerand, terwijl ze in 2001 verbleef in het party huis van de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein. Ook Jeffrey Epstein werd van zedendelicten beschuldigd. Hij werd daarvoor gevangen genomen en pleegde uiteindelijk in 2019 zelfmoord terwijl hij in de gevangenis zat. 

Veertig documenten

Rechter Loretta Preska zal in totaal veertig documenten vrijgeven. Hierin staan onder andere details over het incident en ontmoeting tussen de Britse royal en Johanna Sjoberg, in 2001. Zij zou daar, samen met nog andere vrouwen, meerdere mannen hebben moeten entertainen. Waaronder dus prins Andrew. Johanna Sjoberg zegt dat prins Andrew haar, zonder dat zelf te willen, bij haar borsten vastgreep. 

Lees ook: Goed nieuws voor Harry

Republic Protest At King Charles Iii Coronation London
Het Engelse volk steunt eerste slachtoffer Virginia Giuffre tijdens protest

Tweede slachtoffer 

Niet alleen Johanna Sjoberg heeft aangifte gedaan. Ook Virginia Giuffre had een aangifte lopen tegen de Britse prins. Zij beweert dat prins Andrew haar drie keer tot seks heeft gedwongen. Op dat moment was zij pas zeventien jaar oud. Prins Andrew ontkent deze gebeurtenis tot op de dag van vandaag. Door te schikken met Virginia, wist hij een rechtszaak te ontlopen. Hij betaalde haar ruim 14 miljoen euro, maar daarvoor moet ze wel haar mond blijven houden over het incident. 

Lees ook: Slachtoffer Epstein zegt dat Andrew ‘cruciale informatie’ heeft

Namen vrijgegeven 

Niet alleen geeft rechter Loretta Preska in deze zaak veertig documenten vrij. Ook worden er begin januari maar liefst 180 namen vrijgegeven van mensen die verbonden waren aan het netwerk van Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell. Dit zijn namen van onder andere medeplichtigen, familieleden en slachtoffers. Ghislaine Maxwell was ook wel de vrouw die onschuldige vrouwen regelde voor Jeffrey Epstein en zijn vrienden. Zij werd vorig jaar, in 2022, tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 27-12-2023

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl