Placeholder

Nieuwe foto’s Bhutaanse prins vrijgegeven

Drie nieuwe foto's van het Bhutaanse prinsje Jigme Namgyel Wangchuck zijn vrijgegeven. De kiekjes zijn onderdeel van de maandelijkse kalender.

Op de foto is te zien dat het drakenprinsje al zelf kan zitten met bijna zeven maanden. Elke maand wordt een nieuwe foto vrijgegeven voor een digitale kalender. Sinds de geboorte van de zoon van koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck en koningin Jetsun Pema zijn dit vooral afbeeldingen van de kleine prins.

De Bhutaanse koning laat op Facebook weten dat hij de foto's van zijn zoon heeft genomen. ''Het is prachtig om te zien hoe snel onze kleine prins opgroeit en het is hartverwarmend om hem al koninklijke plichten te zien uitvoeren'', aldus de 36-jarige vorst van het kleine Aziatische land.

Jigme Namgyel Wangchuck is het eerste kind van de koning en zijn elf jaar jongere vrouw koningin Jetsun Pema. Het drakenprinsje werd in februari geboren, zijn naam werd pas in april bekendgemaakt. Toen stond het bergkoninkrijk in het teken van Zhabdrung Kuchoe, een nationale feestdag waarmee Bhutan zijn eerste heerser eert.