Service Of Thanksgiving For The Life Of The Duke Of Edinburgh

Peperdure Range Rover van deze koningin staat te koop

Een Range Rover die ooit in bezit was van Koningin Elizabeth II, staat op het punt om geveild te worden voor £60.000, ongeveer €69.000,-,

De 19 jaar oude Range Rover van overleden koningin Elizabeth wordt naar verluidt binnenkort verkocht voor tien keer de waarde. De veilingmeesters die de auto uit 2004 verkopen, zeggen dat ze nu kunnen bewijzen dat deze eerder eigendom was van de overleden vorst – potentiële kopers ontvingen een video van haar achter het stuur. Dat schrijft Daily Mail.

Beroemde eigenaar

Er wordt verwacht dat deze voor £60.000 zal worden verkocht, bijna twee keer de prijs waarvoor deze slechts drie maanden geleden bij een andere veiling werd geboden. Kopers wisten toen niet dat de auto een beroemde vorige eigenaar had, waardoor de luxe auto niet eens het startbod haalde. Ze kregen te horen dat er omstandig bewijs was dat de auto deel uitmaakte van het wagenpark van de koninklijke familie, maar de huidige eigenaar kon dit niet met zekerheid bevestigen. De oorspronkelijke prijs van een vergelijkbare auto zonder koninklijke connectie zou slechts £5.000-6.000 bedragen.

Uiteindelijk was een video van de koningin achter het stuur van de auto hét bewijs. De auto met kentekenplaat BN04 EPU geven de veilingmeesters visueel bevestiging dat de Epsom Green auto haar vervoermiddel was tijdens haar verblijf in Balmoral in Schotland en Windsor Castle.

Range Rover Queen Elizabeth
Range Rover Queen Elizabeth

Lees ook: Deze parfum betoverde ooit koningin Elizabeth

Hondenrek

De Range Rover is uitgerust met diverse ongebruikelijke kenmerken die alleen werden aangeboden door de Special Vehicle Operations van het bedrijf, waaronder blauwe lampen op de grille en een hondenrek.

Andere zeldzame kenmerken zijn schakelaars aan de achterzijde die de elektrische ramen aan beide zijden van de auto bedienen en een klein gat op de motorkap waar een Labrador mascotte was bevestigd. Ook zijn er handgrepen die het makkelijker maken om in het voertuig te stappen.

#Royaltynl / Beeld: Getty Images, Iconic Auctioneers

Elizabeth
KLIK HIER