Queen Elizabeth Ii Death

Hierdoor kwam Harry te laat in Balmoral

Het was een schrijnend moment, maar wat gebeurde er nou eigenlijk.

De verslechterende gezondheid van de koningin werd gisteren om 12.34 uur bekendgemaakt. William vloog naar Aberdeen met Andrew en Edward, samen met Sophie, gravin van Wessex.

Hun vlucht landde kort voor 16.00 uur op de luchthaven van Aberdeen, nadat hij om 14.39 uur was opgestegen van RAF Northolt in South Ruislip, West-Londen.

Om 14.00 uur kondigden Harry en Meghan aan dat ook zij naar Schotland zouden vliegen om bij de koningin te zijn. Maar het duurde nog drie uur voordat Harry, in zijn uppie, Londen verliet.

Waarom Meghan precies haar plannen veranderde om in Londen te blijven is niet bekend, maar alles wijst naar Kate en haar beslissing om in Windsor te blijven met haar drie kinderen.

Kate werd om 15.12 gefotografeerd toen ze George, Charlotte en Louis ophaalde bij Lambrook School, op 15 minuten rijden van Adelaide Cottage, het nieuwe huis van de familie, na de aankondiging van Harry en Meghan, maar voordat Harry’s vliegtuig opsteeg.

Nadat foto’s van haar waren opgedoken, tweette Omid Scobie, Meghans vriend, dat haar plannen waren veranderd en dat ‘net als de hertogin van Cambridge’ ook zij zou achterblijven.

Achter de paleisdeuren deed Meghans plan om naar Balmoral te vliegen de wenkbrauwen fronsen, nadat ze de koninklijke familie had uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is.

Uit de vluchtgegevens blijkt dat Harry’s vliegtuig, een Cessna 560XLS van de commerciële jetleasemaatschappij Luxeaviation UK, om 17.35 uur is vertrokken van Luton Airport.

Het vliegtuig landde in Aberdeen om 18.46 uur, 15 minuten na de aankondiging van de dood van de koningin. Het duurde nog een uur voordat zijn auto met chauffeur Balmoral Estate bereikte, waar zijn broer en de rest van de familie al in rouw waren.

LEES OOK:

‘MET DIEP RESPECT EN GROTE AFFECTIE GEDENKEN WIJ KONINGIN ELIZABETH II’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail