Elizabeth Chanel No 5

Deze parfum betoverde ooit koningin Elizabeth

De kleindochter van koningin Elizabeth, prinses Beatrice, was eregast tijdens het galadiner bij een nieuwe Chanel-tentoonstelling.

De prinses zal ongetwijfeld geïntrigeerd zijn geweest om één klein item in het bijzonder te zien tussen de vele prachtige artefacten van het beroemdste modehuis ter wereld: een brief van haar eigen grootmoeder, de overleden Koningin Elizabeth II. De brief was geschreven om haar man’s stafchef te bedanken voor de Chanel No. 5 parfum die zij als geschenk kreeg.

Brief Elizabeth
De brief van koningin Elizabeth waarin ze Chanel No. 5 prijst als ‘precies datgene’ wat ze ‘graag wilde’.

Chanel No. 5

Chanel No. 5 was het eerste parfum gelanceerd door Gabrielle Chanel en werd gecreëerd door de in Rusland geboren, Franse parfumeur Ernest Beaux. De geur, die in 1921 te koop werd aangeboden, was innovatief omdat het niet de zware rozengeuren had waar de meeste vrouwelijke parfums tot dan toe op waren gebaseerd.

Ladi Di

De overleden koningin was niet de enige royal die van No. 5 hield. Lady Diana Spencer was er ook dol op en besprenkelde de geur over de binnenkant van haar jurk voordat ze in 1981 het gangpad van de St. Paul’s Cathedral afliep om de prinses van Wales te worden. Helaas morste ze meer dan ze wilde en toen ze bij het altaar arriveerde, probeerde ze de vlek in de zijde met haar hand te bedekken.

#Royaltynl Beeld: Getty Images

Leestip

BESTEL HIER