Queen Elizabeth In Garden With Dog

Koningin Elizabeth wilde een leven op het platteland

Koningin Elizabeth is de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis, maar volgens haar petekind Victoria Pryor (69) ‘zou ze dol zijn geweest’ op een meer gewoon leven op het platteland met haar dieren.

Volgens het tijdschrift GoodtoKnow laat Victoria weten dat de overleden koningin een ‘gewoon’ persoon is die altijd ‘zorgt voor iedereen’. Ondanks dat de koningin toegewijd bleef aan haar koninklijke plichten, had ze dat andere leven volgens Victoria ‘heerlijk hebben gevonden’.

Troonopvolger

De kans dat Lilibet, zoals de koningin door haar familieleden werd genoemd, koningin zou worden leek klein, aangezien ze derde in lijn voor de troonopvolging was, na haar oom en vader. Toen ze opgroeide, koesterde ze de wens om op het platteland te leven. Alles veranderde echter toen haar oom Edward VIII in 1936 aftrad om te trouwen met Wallis Simpson, een katholieke gescheiden Amerikaanse. Hierdoor werd haar verlegen en stotterende jongere broer Albert koning George in 1937. Omdat ze zijn oudste dochter was, en er geen broers waren, werd Lilibet plotseling de troonopvolgster. Volgens haar oma bad ze elke avond ‘vurig voor een broertje,’ maar dat broertje kwam er nooit.

Queen Mother

Victoria, die ook de achter-achternicht van de wijlen Queen Mother is, beschreef het droomleven van Hare Majesteit in de documentaire The Queen and Her Cousins. “Ik bedoel, de koningin zou gewoon van het leven op het platteland hebben gehouden, met haar dieren,” gaf Victoria toe in de docu. “We zijn allemaal gewoon volkomen normale mensen. De Queen Mother en mijn oma waren erg close en de Queen Mother was ongelooflijk dol op mama en haar broers en zussen.

#Royaltynl Beeld: Getty Images

Leestip

BESTEL HIER