Britain Royalty

De baby van Harry en Meghan staat op déze plek voor troonopvolging

De Britse prins en zijn vrouw verwachten een tweede kindje, nadat zij eerder het verdriet van een miskraam te verwerken hadden gekregen. Natuurlijk zijn er meteen allerlei royal systemen in werking getreden, waaronder die van de bepaling van troonopvolging.

Zoontje Archie wordt in mei 2 jaar. Meghan en Harry hebben nog niet laten weten wat de uitgerekende datum is voor hun tweede kindje. Afgelopen november verhaalde Meghan uitgebreid over de ervaringen rond haar miskraam. Ze wilde haar pijn graag delen met andere vrouwen, om zo samen ‘stappen naar genezing’ te zetten.

Vanuit Buckingham Palace is alvast verheugd gereageerd. Volgens bronnen dicht bij het stel hebben Harry en Meghan de koninklijke familie hoogstpersoonlijk ingelicht over de zwangerschap. En inmiddels is er een korte verklaring uitgegaan: ‘De koningin, de hertog van Edinburgh, prins Charles en de rest van de koninklijke familie is verheugd en wenst ze het allerbeste’.

Ook zo benieuwd welke plek de nieuwe spruit inneemt in de lijn voor troonopvolging? Als alles goed gaat en het kindje straks geboren is, is dat de 8ste plek. Charles is met zijn 72 jaar officieel nog altijd 1ste in die lijn. Grappig weetje is verder nog dat ook Zara Tindall – de dochter van prinses Anne – een kindje verwacht en omdat Meghans uitgerekende datum niet bekend is, zou zowel Meghans kindje als Zara’s kindje het 10de achterkleinkind van Elizabeth kunnen worden. De baby die ‘als tweede’ geboren wordt, is uiteraard het 11de achterkleinkind. Spannend dus!

Ook Eugenie, dochter van prins Andrew en kleindochter van Elizabeth, heeft onlangs een kindje gekregen. Zij verwelkomende samen met haar man Jack vorige week een zoontje.

Onderstaande foto is één van de verlovingsfoto’s van Meghan en Harry. Weten jullie nog hoe we massaal toeleefden naar hun bruiloft?

Harry En Meghan Verloving

LEES OOK:

Willem-Alexander opnieuw op zijn knieën voor Máxima

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily