William

Oh oh! Prins William heeft een ’temperament’

Wij kennen prins William (41) vandaag de dag als de liefhebbende vader. Maar er was een tijd dat hij niet te genieten was. Dat schrijft koninklijke auteur Robert Lacey in zijn bestverkopende biografie ‘Battle of Brothers’.

Geen lieve William

De prins van Wales is niet alleen een sleutelfiguur in de monarchie, maar ook geliefd bij het publiek. Maar zijn ’temperament’ heeft hij niet van een vreemde. Zo zou koning Charles zelf ook wel eens een occasionele uitbarsting hebben. Stiefmoeder Camilla was in ieder geval verrast door de hevigheid van zijn woede-uitbarstingen. ‘Hij is geen lieve William als hij opgewonden raakt’, schrijft Robert in zijn boek.

Lees ook: Dit zijn de 6 exen en één minnares van prins William

“In de jaren na haar huwelijk in 2005 met prins Charles, vertelde Camilla aan leden van haar eigen familie en naaste vrienden haar verrassing over het ontdekken van deze onverwachte kant van Prince Charming – ‘de jongen heeft een temperament!’.” Robert gaat verder: “De vrouw van Charles was geschokt door het razen en tieren dat William af en toe tegen haar man losliet in haar aanwezigheid. Volgens Camilla waren de ruzies verwoestend. William hield zich niet in, zoals Camilla het beschreef.”

Lees ook: Dit is is de stiefzus van William en Harry

Jongere broer Harry heeft zijn eigen mening over de woede van William. In zijn memoires, Reserve, beweert Harry dat tijdens een ruzie in 2019 in Nottingham Cottage op het terrein van Kensington Palace, William hem ‘bij de kraag greep, ketting kapot trok en hem op de grond sloeg.’ Er werd blijkbaar een hondenkom gebroken tijdens de ruzie. Prins William heeft nooit zijn versie van het verhaal verteld.

‘De hel brak los’

Volgens Lacey was de woede al vroeg zichtbaar, met name toen zijn moeder Diana in een interview uit 1995 verscheen met de nu in diskrediet gebrachte Martin Bashir. “De hel brak los”, vertelde Diana aan Simmons. “Hij begon te schreeuwen en te huilen en toen ze haar armen om hem heen probeerde te slaan, duwde hij haar weg. Diana kreeg toen een voorproefje van haar zoon’s woede uitbarstingen. De volgende dag bood hij zijn moeder zijn excuses aan voor zijn woede met een klein bosje bloemen.

Lees ook: Prins William krijgt warm welkom bij uitreiking van BAFTA’s

Volgens Daily Mail laat de auteur het volgende weten: “Het moet benadrukt worden dat in recente tijden – en met name sinds de aanpassingen die de koninklijke familie moest maken in 2019 en 2020 als gevolg van hun meningsverschillen en het vertrek van Harry – vader en oudste zoon veel dichter bij elkaar zijn gekomen. Prins Charles en prins William waarderen nu duidelijk de noodzaak om nauw samen te werken voor de toekomst van de monarchie.”

Knuffelfoto Charles En William 3

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES