Harry Camilla Getty Images

‘Harry wilde niet in dezelfde ruimte zijn als Camilla tijdens bezoek vader’

Vorige week bracht prins Harry een korte bezoek aan zijn vader nadat er kanker bij hem is vastgesteld. Volgens Britse journaliste en vriendin van koningin Camilla (76), Petronella Wyatt (55), zou hij niet in dezelfde kamer willen zijn met zijn stiefmoeder.

Prins Harry vloog van Californië, Verenigde Staten naar Londen om zijn zieke vader te bezoeken. De hertog van Sussex was slechts een half uur aanwezig. Nu verklaart Petronella in de Britse krant ‘The Telegraph’ wat de reden was waarom Harry zijn vader slechts een kleine dertig minuten sprak. “Ik heb gehoord dat prins Harry liever niet in dezelfde kamer wilde zijn als zijn stiefmoeder.”

Lees ook: Dít is waarom prins Harry maar 30 minuten bij zijn zieke vader op bezoek was 

Eerder werd er door royalty expert Robert Jobson beweerd dat het gesprek van korte duur was om ‘het stressniveau van de koning laag te houden’. “Wat voor kanker het ook is, het gaat duidelijk niet zo goed met de koning. Een geladen gesprek – of misschien zelfs ruzie – met zijn zoon, was het laatste dat hij kon gebruiken”, klonk het. “De stress en opwinding die Harry’s plotse aanwezigheid met zich meebracht, waren gewoon niet goed voor de koning op dat specifieke moment.”

Lees ook: Harry en Meghan lanceren nieuwe website: ‘Krijgen problemen mee’

Het is geen geheim dat prins Harry en koningin Camilla een moeizame relatie hebben. In zijn memoires Reserve beweert de prins dat zijn stiefmoeder verhalen naar de pers lekte zodat het haar eigen imago ten goede kwam.

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES