30 minuten prins Harry

Dít is waarom prins Harry maar 30 minuten bij zijn zieke vader op bezoek was 

Nadat bekend werd dat koning Charles kanker heeft, snelde prins Harry vanuit de VS naar hem toe. Hij bleef maar 30 minuten bij zijn vader, maar waarom zo kort? 

Afgelopen week kwam er slecht nieuws naar buiten over koning Charles. Buckingham Palace bracht naar buiten dat koning Charles kanker heeft. Welke kankersoort de koning heeft, dat laten ze niet weten. Wel weten we dat het naar omstandigheden goed gaat met de koning van het Verenigd Koninkrijk.

Kort bezoek van prins Harry 

Als je als kind te horen krijgt dat één van je ouders kanker heeft, dan wil je natuurlijk niets liever dan naar diegene toegaan. Prins Harry sprong dan ook direct op het vliegtuig richting het Verenigd Koninkrijk. Het bezoek was helaas niet van lange duur, want hij mocht maar slecht 30 minuten bij zijn vader blijven, die op dat moment verbleef in Clarence House

Lees ook: Recente bezoek prins Harry zegt veel over gezondheid van Charles

Waarom maar 30 minuten?

Waarom mocht prins Harry zijn vader niet langer bezoeken? De Britse royalty-deskundige Robert Jobson vertelt The Sun hierover. De reden zou zijn dat tijdens een langer bezoek mogelijk moeilijke onderwerpen naar boven zouden komen en dat zou niet goed zijn voor het herstel van de koning. “Je wil natuurlijk niet dat zijn bloeddruk omhoog gaat”, zegt Robert Jobson hierover. “De koning maakt het niet goed en wordt behandeld, voor welke vorm van kanker het dan ook is.”

King Charles Iii Leaves Hospital After Treatment For Enlarged Prostate
De zieke koning Charles bij het vertrek uit het ziekenhuis

Lees ook: Prins Harry gaat naar het Verenigd Koninkrijk om zijn vader te steunen

Naar ander verblijf

Ook laat de royalty-deskundige weten dat de koning binnenkort naar een ander verblijf zal gaan, in Wood Farm. Volgens Robert Jobson heeft hij deze rust echt nodig. “Met Harry zou er eerst de begroeting geweest zijn, dan zou hij gezegd hebben dat hij blij is om hem te zien en dat hij hoopt dat het snel beter gaat, maar welke onderwerpen gaan er daarna, bij een langer bezoek, besproken worden? Dingen waar je bloeddruk van stijgt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.”

Lees ook: Charles en Camilla hopen op een toekomst zonder kanker

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl