Prins Harry En Koning Charles

Recente bezoek prins Harry zegt veel over gezondheid van Charles

In alle haast is prins Harry begin deze week naar Engeland gevlogen. Volgens Britse royalty kenners zegt dat veel over de gezondheidstoestand van koning Charles.

Koningin Camilla zal uiteraard aan Charles‘ zijde zijn tijdens de behandeling van kanker. Maar dat ook zijn zoon, prins Harry, overkomt vanuit de Verenigde Staten, is volgens het Britse blad Hello! opmerkelijk. Emily Nash, Redacteur van HELLO!, legt uit: “Prins Harry die overkomt is een belangrijke gebeurtenis. (…) Het gaat erom dat een familie samenkomt in moeilijke tijden, net zoals elke andere familie zou doen.”

Nadat het nieuws van de diagnose van Koning Charles‘ kanker naar buiten kwam, is prins Harry vrijwel direct in het vliegtuig gestapt. Dat deed hij niet toen Charles vlak daarvoor een operatie aan zijn prostaat had. Dat hij dat nu wel doet, zou er op kunnen wijzen dat de vorm van kanker die koning Charles heeft ernstig is. Ondanks hun problematische relatie, is de band tussen vader en zoon lang goed geweest. En het zal voor Charles en de familie goed zijn dat ze nu samen zijn.

Prins Harry bezoekt zijn vader

De Hertog van Sussex vloog vanuit Californië naar Londen op maandagavond om herenigd te worden met zijn familie. Zijn vrouw Meghan Markle en hun twee kinderen Prins Archie en Prinses Lilibet zijn niet met hem meegekomen.

Koning Charles en Prins Harry hebben de laatste jaren een gespannen relatie gehad. Maar Harry’s beslissing om naar huis te vliegen lijkt een verstandige te zijn. Al kan het ook wijzen op de ernst van Charles’ diagnose, aldus de Engelse royalty watchers.

Update

Op dinsdagmiddag 6 februari heeft prins Harry ruim 45 minuten met zijn vader gesproken in Clarence House. Daarna vertrokken Charles en Camilla per auto richting Buckingham Palace. Fotografen die de koning wisten te fotograferen zagen dat Charles geëmotioneerd was.

Lees ook: foto’s van Sarah Ferguson door de jaren heen

Bezoek Prins Harry Aan Zijn Vader
Bezoek Prins Harry aan zijn Vader

Lees ook: dit is waarom er niet bekend is gemaakt welke soort kanker Charles heeft

TIP VAN DE REDACTIE

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Prins Charles

Prins Charles

Sally Bedell Smith

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

BRON: HELLO MAGAZINE