kankersoort KONING CHARLES

Actueel: Dít is waarom er niet bekend wordt gemaakt welke kankersoort koning Charles heeft 

Maandag werd bekend dat koning Charles kanker heeft, maar waarom krijgen wij niet te weten welk soort kanker hij heeft? 

Vorige week werd koning Charles aan zijn vergrote prostaat geopereerd. Hij verbleef toen drie dagen in het ziekenhuis. Afgelopen maandag werd door Buckingham Palace bekend gemaakt dat er kanker bij koning Charles is ontdekt. Hij is direct gestart met een behandeling. 

Kankersoort wordt niet gedeeld 

Bijna iedereen vraagt zich op dit moment af welke kankersoort koning Charles precies heeft. Buckingham Palace heeft dit niet gedeeld en dit zullen zij ook niet snel doen, maar waarom eigenlijk niet? Voormalig communicatiesecretaris van de koning, Kristina Kyriacou, vertelde over dit onderwerp in de ontbijtshow Good Morning Britain. “Er is tijd genoeg om aan te kondigen wat er aan de hand is”, zei ze.

Lees ook: Prins Harry gaat naar het Verenigd Koninkrijk om zijn vader te steunen

King Charles Iii & Queen Camilla Attend Sunday Church
Koning Charles op weg naar de kerk

Speculaties voorkomen

Ook zegt ze dat ze speculaties willen voorkomen: “Hoe meer informatie je geeft, hoe meer mensen gaan speculeren. Wanneer mensen weten welk soort kanker het is, gaan mensen op google zoeken of vertellen ze dat ze iemand kennen die dat ook heeft meegemaakt.” 

Niet het gespreksonderwerp worden

Door hierover zo min mogelijk informatie te geven, wil koning Charles vermijden dat hij het onderwerp van elk gesprek wordt. Hij wil als koning doen wat hij kan en er blijven zijn voor zijn volk, hoe ziek hij op dat moment is of nog gaat worden.

Lees ook: Charles en Camilla hopen op een toekomst zonder kanker

Vroege diagnose

In The London Clinic is tijdens de behandeling voor een vergrote prostaat de kanker ontdekt. De kanker is volgens premier Rishi Sunak vroeg opgemerkt. Dat zei Rishi Sunak dinsdagochtend in gesprek met de BBC.

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus