PRINS HARRY

Prins Harry gaat naar het Verenigd Koninkrijk om zijn vader te steunen

Gisteren werd bekend dat koning Charles kanker heeft. De schrik zit er bij hem en zijn familie goed in, zo ook bij zoon prins Harry. 

Sinds drie jaar woont prins Harry met zijn vrouw Meghan Markle en hun twee kinderen in de Verenigde Staten. Na hun vertrek uit het Verenigd Koninkrijk trokken ze zich terug uit het Britse koninklijk huis. De relatie met de koninklijke familie is de laatste jaren gespannen, zeker vanaf het moment dat prins Harry zijn boek Spare uitbracht. 

Koning Charles heeft kanker

Prins Harry heeft op maandag zijn vader gesproken over zijn kankerdiagnose, laat het Britse persbureau PA weten. Wat zij ook hebben laten weten, is dat prins Harry nog voor het weekend vanuit de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijk komt om zijn vader te steunen. Of hij alleen komt of dat hij zijn hele gezin meeneemt, dat is nog de vraag. Wij verwachten het eerste. 

Lees ook: NU: Koning Charles heeft kanker

Prins Charles Weer Buiten
Prins Charles voor het eerst weer buiten na ziekenhuisopname

Vroege diagnose

Buckingham Palace maakte maandagavond bekend dat koning Charles kanker heeft. Dit zou door The London Clinic zijn ontdekt tijdens de operatie voor zijn vergrote prostaat, nu anderhalve week geleden. Vorige week maandag mocht hij na drie nachten het ziekenhuis verlaten en was het Britse volk erg opgelucht. Helaas is nu het volgende slechte nieuws dus naar buiten gekomen. De kanker is volgens premier Rishi Sunak erg vroeg opgemerkt door het ziekenhuis. Dat zei Rishi Sunak dinsdagochtend in gesprek met de BBC. De behandelingen zijn inmiddels al gestart.

Lees ook: Charles en Camilla hopen op een toekomst zonder kanker

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus