Britse Boekenprijzen Harry

Boek prins Harry maakt kans op Britse boekenprijzen

Reserve, de autobiografie van prins Harry, is genomineerd voor meerdere categorieën van de British Book Awards. 

Het boek Reserve van prins Harry was in 2023 het bestverkochte boek in het Verenigd Koninkrijk. Ook in Nederland is het boek erg populair. De prins schrijf in het boek over zijn ervaringen binnen de Britse koninklijke familie. Ook komt de verslechterde band met zijn vader en broer, prins William, uitgebreid aan bod. 

Twee nominaties voor Britse boekenprijzen

Reserve (de Nederlandse versie van Spare) maakt maar liefst in twee categorieën van de British Book Awards kans om te winnen. De autobiografie van de prins is genomineerd voor de prijs van boek van het jaar in de categorie non-fictie. En dat niet alleen, ook maakt het boek kans op de prijs voor audioboek van het jaar. 

Lees ook: Interview Oprah Winfrey met prins Harry en Meghan genomineerd voor Emmy

Andere kanshebbers

Het boek van prins Harry staat met vijf andere kanshebbers op de lijst voor de prijzen voor de Britse boekenprijzen. Om te winnen moet hij bijvoorbeeld zangeres Britney Spears verslaan. Zij is genomineerd voor haar autobiografie The Woman in Me. Patrick Steward is met zijn audioboek Making it so genomineerd voor de beste audioboeken.

Lees ook: Britse koninklijke familie weer bij elkaar

Prince Harry's Memoir "spare" On Sale In Windsor
Grote campagne in 2023 voor het boek van prins Harry

Koning Charles schrijver van het jaar

Mocht prins Harry een van de prijzen winnen, dan is het niet de eerste keer dat iemand uit zijn koninklijke familie een prijs bij de British Book Awards wint. Zijn vader, koning Charles, werd in 1990 uitgeroepen tot Britse schrijver van het jaar. Hoe bijzonder is dat? 

Lees ook: Meghan genomineerd voor People’s Choice Award

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl