interview meghan harry oprah winfrey

Interview Oprah Winfrey met prins Harry en Meghan genomineerd voor Emmy

Het veelbesproken interview van presentatrice Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan is genomineerd voor een Primetime Emmy. Het interview dat in maart wereldwijd werd uitgezonden maakt kans op een beeldje in de categorie Outstanding Hosted Nonfiction Special.

Interview Meghan en Harry

In het interview spraken de hertog en hertogin van Sussex, Harry en Meghan, openhartig over waarom ze hadden besloten een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Kijkers reageerden geschokt op meerdere uitspraken van het koppel, onder meer over racisme binnen de familie. Zo zei Meghan dat een familielid gesprekken had met Harry voor de geboorte van hun zoontje Archie over “hoe donker de huid” van de baby zou zijn.

Wereldwijd

Meer dan 49,1 miljoen kijkers uit de hele wereld zagen het interview. De Nederlandse uitzending op Net5 bezorgde de zender net geen kijkcijferrecord. Maar liefst 1,5 miljoen Nederlanders keken naar het interview.

De 73e Primetime Emmy Awards worden op 19 september uitgereikt. De Amerikaanse comedian en acteur Cedric the Entertainer is de presentator van de avond. De populaire Netflixserie The Crown en The Mandalorian, te zien op Disney Plus, zijn de grote kanshebbers dit jaar. Beide series zijn 24 keer genomineerd. Het interview van Oprah Winfrey met Meghan en Harry neemt het op tegen My Next Guest Needs No Introduction With David Lettermen, Stanley Tucci: Searching for Italy, Vice and United Shades of America With W. Kamau Bell.

Lees ook: Harry ging akkoord met interview om déze reden

Beeld & Bron: ANP