Meghan Harry Invictus Games Royalty Online

Mogelijke arrestatie na gevaarlijke achtervolging Harry en Meghan

Recente onderzoeksresultaten van de politie van New York naar de ‘bijna catastrofale achtervolging’ van prins Harry (39) en zijn vrouw Meghan (42) in mei vorig jaar bevestigen dat het wel degelijk gevaarlijk was.

Dat laat het hoofd van de inlichtingendienst van New York in een brief weten die woensdag openbaar is gemaakt.

Het onderzoek omvatte gesprekken met politieagenten en leden van het privébeveiligingsteam. Het onderzoek werd gestart door Harry en Meghan, evenals een analyse van live video-opnamen, media-berichtgeving en berichten op sociale media.

In een brief die op 6 december door de NYPD naar de Londense Metropolitan Police is gestuurd, bevestigt Chief of Intelligence John Hart dat de achtervolging ‘gevaarlijke’ en ‘roekeloos’ was. De brief, verkregen door de Daily Beast, is een van de verschillende documenten die is vrijgegeven tijdens Harry’s juridische strijd om politiebescherming in de Verenigde Staten. In het document staat aangegeven dat de politie van New York ‘voldoende bewijs heeft om twee personen aan te houden wegens roekeloos gedrag’.

Harry En Meghan
Harry en Meghan op die bewuste avond

Lees ook: Zien: Meghan’s meest stijlvolle looks in Canada

Hoewel er op de avond van de achtervolging geen formele aanklachten werden ingediend, schrijft Hart dat paparazzi ‘roekeloos de voertuig- en verkeerswetten negeerden’ en zij ‘onaanvaardbaar gedrag’ tijdens de bewuste nacht’ toonden. Ook valt te lezen dat het beveiligingsteam van de Britse prins meerdere keren actie moest ondernemen om te voorkomen dat Harry en Meghan werden aangereden. 

Lees ook: Prins Harry verliest opnieuw rechtszaak rondom beveiliging Britse politie

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES