Lilibet Archie Sussex Royalty Online

Prins Harry deelt lieve update kinderen: ‘Groeien heel snel’

Het ‘gaat goed’ met de kinderen van prins Harry (39) en Meghan Markle (42). Dat vertelt de hertog van Sussex afgelopen vrijdag tijdens een gesprek met ‘Good Morning America’.

 ‘De kinderen maken het goed,’ begint Harry in het programma. “Ze groeien zoals alle kinderen: heel, heel snel.” De trotse vader deelt ook meer over de persoonlijkheden van Archie en Lili. Hij benadrukt: “Ze hebben allebei een ongelooflijk gevoel voor humor en maken ons aan het lachen en houden ons elke dag met beide benen op de grond, zoals de meeste kinderen doen. Ik ben gewoon heel dankbaar dat ik vader ben.”

Lees ook: Prins Harry zal met Amerikaans paspoort titels in moeten leveren

Ook had Harry het even kort de ziekte van zijn vader. Zo denkt hij dat dat er wel voor kan zorgen dat de familie weer dichter bij elkaar groeit. “Ik zie het dagelijks opnieuw, de kracht van de familie-eenheid die samenkomt. Dus ja, ik denk dat elke ziekte gezinnen bij elkaar brengt. Ik zie het keer op keer, en dat maakt me erg blij.”

Ongeveer 24 uur na de aankondiging van het nieuws maakte Harry de oversteek van Amerika naar het Verenigd Koninkrijk. “Ik hou van mijn familie,” zegt hij. “Het feit dat ik in het vliegtuig kon stappen en hem kon opzoeken en tijd met hem kon doorbrengen, daar ben ik dankbaar voor. Hij gaat verder: “Ik heb nog meer reizen gepland die me naar Groot-Brittannië brengen en dus zal ik langskomen om mijn familie zoveel mogelijk te zien.”

Lees ook: Buckingham Palace bevestigt: Lilibet is een prinses

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES