Amerikaans paspoort

Prins Harry zal met Amerikaans paspoort titels in moeten leveren

Prins Harry heeft in een interview met Good Morning America aangegeven dat hij erover denkt om een Amerikaans paspoort aan te vragen. 

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle wonen nu alweer vier jaar in de Verenigde Staten, samen met hun twee kinderen. Het anonieme Amerikaanse leven bevalt hem zo goed, dat hij weleens een Amerikaans paspoort heeft overwogen.  

Koninklijke titels kwijtraken 

Als prins Harry serieus een Amerikaans paspoort wil aanvragen, dan zal hij er rekening mee moeten houden dat hij zijn koninklijke titels kwijt zal raken. Volgens officiële regels moeten immigranten bij een Amerikaans paspoort afstand doen van erfelijke titels of adellijke posities in een vreemde staat. 

Lees ook: Prins Harry wil vader helpen door tijdelijk een koninklijke rol te vervullen

Interview Good Morning America

Prins Harry besprak dit onderwerp in een interview met Good Morning America. Hij vertelde dat het zeker een mogelijkheid is om een Amerikaans paspoort aan te vragen. Hij zei hierover: “Het Amerikaans staatsburgerschap is zeker een gedachte die door mijn hoofd is geschoten. Maar op dit moment heeft dat voor mij geen prioriteit“, zei hij op dat moment.

Lees ook: Belgische royals gebruikten valse paspoorten

13th Annual Nfl Honors
Prins Harry in de Amerikaanse spotlights

Uitzondering gemaakt

Het is niet duidelijk of prins Harry op de hoogte is van de regel dat hij bij een Amerikaans paspoort zijn titels in moet leveren. Immigratie advocaat James L. Leonard jr. laat aan Page Six weten dat er voor prins Harry misschien een uitzondering wordt gemaakt. “Ik kan me geen andere koninklijke persoon bedenken die ooit een aanvraag heeft ingediend om Amerikaans staatsburger te worden, aldus de advocaat. “Ik kan me niet voorstellen dat er ooit zo’n scenario is geweest en ik denk dat het veel interessante vragen zal oproepen. Het is dan ook een uniek probleem.”

Lees ook: Actueel: Prins Harry en Meghan veranderen achternaam van hun kinderen 

Tip van de redactie

Droom je ervan om net zo fit en energiek te zijn als prins Harry? Begin vandaag nog met een Fitbit Charge 6. Met geavanceerde tracking voor elke activiteit, helpt het je koninklijke fitnessdoelen te bereiken. Voor meer info klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl