×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische royals gebruikten valse paspoorten

  Belgische royals gebruikten valse paspoorten

  De leden van de Belgische koninklijke familie hebben heel lang valse paspoorten gebruikt uit veiligheidsoverweging. Minister van staat en ex-minister van Buitenlandse Zaken Mark Eyskens heeft dat bevestigd aan het VTM-programma Royalty. Er werden dubbele paspoorten gemaakt en er zijn 'andere' nagemaakte documenten in het spel, weet persbureau Belga. Een vals paspoort is een handig werkinstrument om in het buitenland incognito te reizen. Zo gaat koning Filip soms met zijn tweede naam Philippe Dermulle door het leven, vooral uit veiligheidsoverwegingen en voor de 'discretie'.


  De leden van de Belgische koninklijke familie hebben heel lang valse paspoorten gebruikt uit veiligheidsoverweging. Minister van staat en ex-minister van Buitenlandse Zaken Mark Eyskens heeft dat bevestigd aan het VTM-programma Royalty.
  Er werden dubbele paspoorten gemaakt en er zijn ‘andere’ nagemaakte documenten in het spel, weet persbureau Belga. Een vals paspoort is een handig werkinstrument om in het buitenland incognito te reizen. Zo gaat koning Filip soms met zijn tweede naam Philippe Dermulle door het leven, vooral uit veiligheidsoverwegingen en voor de ‘discretie’.

  “Het was meestal een intieme medewerker van de koning die zich daarmee bezighield”, aldus ex-premier Eyskens. “Dat zijn uiteraard geen echte paspoorten, dat is een soort vervalsing objectief gezien maar het is natuurlijk ook een beetje infantiel.”

  Paspoorten
  De zogeheten valse paspoorten worden gemaakt door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, al willen ze dat volgens Belga niet met zo veel woorden zeggen. “Op de paspoorten die wij uitreiken wordt de naam vermeld die ons door de officiële instanties wordt doorgegeven”, aldus Joren Vandeweyer, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken. Het Belgische paleis kon niet zeggen of er ook nu nog paspoorten met schuilnamen gemaakt worden.

  23 september 2013 - 14:32