koninklijke rol

Nu: Prins Harry wil vader helpen door tijdelijk een koninklijke rol te vervullen

Nu koning Charles kanker heeft en druk bezig is met de behandeling hiervan, kan hij wel wat hulp gebruiken bij zijn werkzaamheden. Gelukkig wil prins Harry hem wel helpen.

Inmiddels is Prins Harry al vier jaar geen actief lid meer van de Britse koninklijke familie. Toen hij in 2020 vertrok naar de Verenigde Staten, heeft hij alle officiële rollen ingeleverd. Ondanks dat, is prins Harry nog steeds vijfde in lijn van troonopvolging én is hij Counselor of State. In die rol is hij bevoegd om namens zijn vader officiële taken uit te voeren en dat lijkt prins Harry wel wat. 

Toenadering tussen prins Harry en Charles

In het gesprek tussen prins Harry en zijn vader, koning Charles, is volgens paleisinsiders heel wat besproken. Prins Harry zou zelfs hebben gezegd dat hij tijdelijk een koninklijke rol zou willen vervullen. Alles om zijn vader te kunnen helpen. “De details van de ontmoeting in Clarence House en de daaropvolgende gesprekken zijn privé, maar er is een gevoel dat dit zou kunnen werken”, zegt een bron binnen het paleis.

Lees ook: Zo kreeg prins Harry (tijdelijk) weer haar

Niet half

Fans van het Britse koningshuis zijn minder enthousiast voor de mogelijke tijdelijke terugkeer van prins Harry. “Koningin Elizabeth heeft altijd duidelijk gezegd dat de Sussexes niet half wel, half niet actief konden zijn. Het is dus raar als prins Harry een tijdelijke koninklijke rol wil vervullen, maar daarna weer weg is”. 

KONING CHARLES
King Charles Iii Leaves Hospital After Treatment For Enlarged Prostate

Interview Good Morning America

In een interview met Good Morning America gaf de prins aan dat hij dankbaar was dat hij zijn vader vorige week heeft gezien en dat hij tijd met hem heeft kunnen doorbrengen. Hij gaf toe dat hij denkt dat de familie hechter zal worden door de diagnose van koning Charles. “Dat weet ik zeker. Ik denk dat elke ziekte, elke aandoening, families samenbrengt.”

Lees ook: Halve wereld valt over Meghan heen

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl