Halve wereld valt over Meghan heen

Na bizar interview in het Amerikaanse blad The Cut.

Het is een repeterend mechanisme: de hertogin van Sussex roept iets, en de halve wereld valt over haar heen. Daarna roept ze iets harder, enzovoort.

De podcast met Serena Williams vorige week gaf haar tegenstanders flink wat munitie.

Vandaag gaat deel 2 de lucht in, met als voornaamste gast Mariah Carey. Maar gisteren zette een interview in het Amerikaanse blad The Cut alles weer op scherp.

Zelfs Zwelivelile ‘Mandla’, de kleinzoon van Nelson Mandela, roerde zich. Meghan had zich namelijk vergeleken met zijn grootvader en dat pikte hij niet: ‘60 jaar apartheid overwinnen is niet hetzelfde als trouwen met een blanke prins.’

Veel woede en verbazing was er ook over Meghans bewering dat de Britse pers haar kinderen ‘n*****’ zou hebben genoemd. Zonder daarvoor een bron te noemen. ‘Een interviewer die een knip voor de neus waard is zou dat hebben gecheckt,’ zei koninklijk reporter Ingrid Seward.

Meghan aartsvijand Piers Morgan deed ook nog een duit in het zakje:

‘Zelfs naar Markle maatstaven is dit een walgelijk zelfverheerlijkende, onoprechte en hypocriete lading koninklijke prietpraat.’

Ook elders in de wereld besteedden de media aandacht aan het interview. In Duitsland braken meerdere kranten de staf over de timing. Meghan trekt de aandacht weg van de 25e sterfdag van Diana.

De New York Post heeft het wel gehad met Meghans slachtofferschap: ‘De afgelopen drie jaar heeft ze een wereldwijd platform gehad, maar het enige wat ze ermee doet is klagen dat ze gecensureerd, tot zwijgen gebracht en buitengesloten wordt. Het is allang tijd voor een nieuw gespreksonderwerp.’

‘Ik moet toegeven dat ze hier iets bereikt heeft: Net als je denkt dat Meghan Markle niet nog meer waanvoorstellingen kan krijgen, overtreft ze zichzelf. Haar zelfverheerlijking staat lijnrecht tegenover haar tanende relevantie.’ Diezelfde teneur vinden we ook in de Washington Post.

LEES OOK:

PODCASTGATE: PALEIS SLAAT METEEN TERUG

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail/Telegraph/Mirror/The Sun