Meghan Markle Straalt Weer Op De Rode Loper Royaltynl

Meghan wint rechtszaak van zus Samantha

Goed nieuws voor Meghan Markle (42). De hertogin van Sussex heeft de rechtszaak die haar zus tegen haar aanspande gewonnen. Dat meldt de Britse krant The Mirror.

Samantha beweerde dat Meghan ‘kwaadaardige, kwetsende en schadelijke leugens’ had verspreid tijdens een interview met haar en prins Harry, afgenomen door Oprah Winfrey in 2021.

Lees ook: Meghan Markle op wintersport met vriendinnen 

De rechter heeft dinsdag besloten dat de zaak nooit meer voor de rechtbank kan worden gebracht, omdat Samantha geen solide onderbouwing had voor haar beweringen. De rechter oordeelde dat haar beweringen ‘meningen zijn en geen feiten’. Het zou volgens de rechter al de derde keer zijn dat Samantha op deze manier geld eiste van haar halfzus.

Samantha beweert dat de hertogin haar kwaad heeft gedaan door in het interview met Oprah te zeggen dat ze ‘opgroeide als enig kind’ en dat ze niet zo’n goede band had met haar halfzusje. Samantha heeft deze beweringen in haar eigen boek The Diary of Princess Pushy’s Sister Part 1 tegengesproken. Ook oordeelt de rechter dat de vrouw van Harry niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor een boek dat ze zelf niet heeft geschreven en dat het stellen dat ze opgroeide als enig kind een mening is.

Lees ook: Dít bedrag schonken Harry en Meghan in 2023 aan goede doelen 

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES