koninklijke titel Meghan markle

Meghan Markle wil in gesprek met koning Charles over haar koninklijke titel

Meghan Markle wil graag een privé-gesprek met koning Charles en daarbij wil ze een antwoord op haar vraag of ze haar koninklijke titel nog mag gebruiken. 

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Meghan Markle samen met haar man, prins Harry, en zoon Archie naar Californië verhuisde. Na het vertrek uit het Verenigd Koninkrijk liet het gezin weten dat ze hun koninklijke titels niet langer zouden gebruiken, maar daar lijkt Meghan Markle nu op terug te willen komen. 

Vraag aan koning Charles

Meghan Markle probeert al een langere tijd een afspraak met koning Charles te maken. Ze wil het namelijk hebben over het gebruik van haar koninklijke titel: hertogin van Sussex. Hierover vertelt royalty expert Neil Sean het volgende: “Meghan Markle wil antwoorden van Zijne Majesteit de Koning. Ze heeft geprobeerd om een afspraak met hem te maken. Ze stuurde hem een brief en wil daarmee ook ineens de problemen die ze heeft ervaren sinds ze lid is geweest van de Britse monarchie uitleggen aan de koning zelf.”

Lees ook: Gemixte reacties op nieuwe Instagram-post Meghan en Harry

The British Royal Family Attend The Christmas Morning Service
Koning Charles samen met koningin Camilla

Andere mening 

Prins Harry en Meghan Markle maakten in 2020 groot bekend dat ze hun koninklijke titels niet meer zouden gebruiken, maar daar kan in 2024 nog weleens verandering in komen. Dit allemaal heeft te maken met Sarah Ferguson, de ex-vrouw van prins Andrew. Zij gebruikt namelijk nog steeds, nu 27 jaar na hun scheiding, haar titel: hertogin van York. Meghan Markle vindt dit maar niets. Het irriteert haar volgens royalty expert Neil Sean zelfs dat ze onder die titel veel geld verdient, iets wat eigenlijk dus niet mag. 

Lees ook: De Britse prins Andrew bracht weken door bij Jeffrey Epstein

Nog geen reactie van de koning

Meghan Markle heeft op dit moment nog geen reactie van koning Charles ontvangen. Hopelijk komt er toch snel een gesprek, zodat Meghan Markle en haar man prins Harry weer closer kunnen worden met hun Britse familie. 

Lees ook: Boek prins Harry was het bestverkochte boek in 2023

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 08-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl