spare

Boek prins Harry was het bestverkochte boek in 2023

Het jaar begint voor prins Harry vast extra goed, nu blijkt dat zijn boek ‘Spare’ het bestverkochte boek van 2023 in het Verenigd Koninkrijk was. 

In januari 2023 bracht prins Harry zijn boek ‘Spare’ uit. In dit boek waren alle facetten uit zijn leven vastgelegd. Denk aan de moeilijke relatie met zijn vader, koning Charles III. Ook werd de rivaliteit tussen diens broers en zus uitgelicht. Verder kwam ook de relatie tussen prins Harry en zijn broer prins William aan bod in het boek. Ghostwriter J.R. Moehringer schreef het boek namens de prins.

Meer dan 700.000 verkocht

Het boek ‘Spare’ is een echte hit te noemen. Er zijn in totaal meer dan 700.000 exemplaren verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Dit is maar liefst 180.000 exemplaren meer dan de nummer twee van 2023: Richard Osman met The last devil to die. Op nummer drie stond Bonnie Garmus met Lessons in Chemistry. Hiervan werden ruim 522.000 boeken verkocht. 

Lees ook: Spanje breekt embargo Spare

Ook in Nederland een hit

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk was ‘Spare’ een hit. Ook in Nederland scoorde het boek goed. In de week na de verschijning, in januari 2023, stond het boek zelfs een aantal weken op de eerste plek van de Bestseller 60. Dit is ook wel een lijst met de bestverkochte boeken in Nederland. 

Meghan markle prins Harry
Prins Harry samen met zijn vrouw Meghan Markle

Bezig met nieuw boek

Inmiddels is Prins Harry bezig met een nieuw boek. In Engeland sloot hij in 2022 een deal waarbij hij in totaal vier boeken zou schrijven. Het eerste boek ‘Spare’ ging over de onthullingen over het Britse koningshuis. Dat is nu achter de rug. Er wordt nu gezegd dat zijn tweede en volgende zal gaan over zijn liefdadigheidsinitiatieven en goede doelen. Hiermee zou prins Harry zijn imago en dat van zijn vrouw Meghan ook een stukje willen verbeteren. 

Lees ook: Video: Zo heet was het in Londen

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 07-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl