prinses diana mails vrijgegeven

Duizenden mails vrijgegeven over interviewschandaal prinses Diana

BBC heeft in 2020 meer dan 3000 mails uitgewisseld over het schandaal rondom het omstreden interview met prinses Diana in 1995. Deze mails zijn nu vrijgegeven. 

In 1995 gaf prinses Diana een interview bij de BBC. Ze was op dat moment net gescheiden van prins Charles. De prinses vertelde journalist Martin Bashir alles over haar mislukte huwelijk en de koninklijke familie. Ze vond dat ze maar weinig steun van ze kreeg.

Record aantal kijkers voor BBC

Het interview met prinses Diana had ik 1995 een record aantal kijkers. Maar liefst 22.8 miljoen kijkers in het Verenigd Koninkrijk zagen dit spraakmakende interview. Ook de affaire van prins Charles met Camilla kwam aan bod. Prinses Diana vertelde hierover het volgende: “We waren met drie mensen in het huwelijk, dus het was een beetje druk.”

Lees ook: Daily Mail wil namen Meghan’s vrienden niet geheim houden in rechtszaak

Joe Francis Press Conference
Joe Francis Press Conference

Valse informatie gegeven

In 2021 werd er een onafhankelijk onderzoek gedaan naar het interview met prinses Diana. Hieruit bleek al snel dat BBC valse informatie heeft gegeven en op die manier zou journalist Martin Bashir het vertrouwen van de prinses hebben gewonnen. De voormalig privésecretaris van de prinses, Patrick Jephson, heeft in 2022 een schadevergoeding gekregen

Lees ook: BBC door het stof over omstreden interview Diana

Mails vrijgegeven

De BBC heeft nu 3000 mails, die werden uitgewisseld over het interview, vrijgegeven. Er is daarin onder andere te lezen dat Martin Bashir denkt dat zijn afkomst een rol speelde bij de ophef rondom het interview. Hij zegt dat het zeker minder erg zou zijn geweest als een blanke man het interview met prinses Diana had afgenomen. 

Lees ook: Details over zaak tegen prins Andrew worden begin januari 2024 vrijgegeven

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus