South Africa Britain Royalty

Daily Mail wil namen Meghan’s vrienden niet geheim houden in rechtszaak

Meghan heeft laten weten dat ze er niet van gediend is dat The Mail on Sunday de namen van vijf van haar vrienden openbaar wil maken. In een reactie daarop zegt The Mail dat er geen reden is om de namen geheim te houden.

Meghan vindt het vooral vervelend dat de namen van haar vriendinnen als clickbait kunnen worden gebruikt zodat mensen meer op het nieuwsartikel zullen klikken. “Om hun namen bekend te maken in het kader van clickbait en commercieel gewin is vals en bedreigt hun emotionele en mentale gezondheid”, laat Meghan in een verklaring weten. “The Mail on Sunday speelt een mediaspelletje met echte levens.”

De woordvoerder van The Mail zegt in reactie daarop dat het “absoluut geen intentie had om de namen van de vijf te publiceren. Maar hun bewijs is van groot belang voor de zaak en we zien geen reden waarom hun identiteit geheim moet blijven.”

De rechtszaak gaat over artikelen die The Mail on Sunday heeft gepubliceerd waarin Meghan in kwaad daglicht is gezet. De krant publiceerde delen van een handgeschreven brief van Meghan aan haar vader zonder Meghan’s toestemming. De publicatie van de brief werd door de krant gerechtvaardigd, omdat vijf vrienden van Meghan eerder op anonieme basis in een interview met People hun versie van het verhaal van Meghan en haar vader hadden verteld.

Lees ook:

Rechter laat weten dat Meghan delen van haar rechtszaak moet laten vallen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen