Meghan

Rechter laat weten dat Meghan delen van haar rechtszaak moet laten vallen

Meghan heeft, nog voordat de rechtzaak echt kon beginnen, al een tegenslag moeten verwerken. Vandaag bepaalde de rechter dat Meghan drie aspecten van haar aanklacht moet laten vallen omdat deze niet gegrond zouden zijn.

De zaak gaat over de publicatie van een brief die Meghan aan haar vader Thomas Markle schreef in 2019. De tabloids Daily Mail en de Mail on Sunday worden aangeklaagd, omdat zij volgens Meghan haar brief zonder dat zij dat wist publiceerden. Daarnaast zouden sommige delen van de brief ook nog eens met opzet bewerkt zijn.

De uitgever van de tabloids vroeg de rechter vorige week of sommige delen van de aanklacht van Meghan in de echte zaak achterwege mochten blijven. Deze stelde onder andere dat Meghans beweringen dat de kranten ‘oneerlijk’ zouden hebben gehandeld en ‘ongepast gedrag vertoonden’ niet kloppen.

Volgens rechter Mark Warby gingen delen van Meghans claim niet over de kern van de zaak, die draait namelijk volgens hem puur om de publicatie van de 5 artikelen op basis van de brief die Meghan aan haar vader stuurde in augustus 2018. De rechter oordeelde wel dat de gedropte aspecten van Meghans zaak in een later stadium wel kunnen worden behandeld als deze wettelijk gegrond blijken.

Lees ook:

Binnenkort is prins William te zien in een BBC-documentaire over geestelijke gezondheid in de voetbalwereld.

Prins William te zien in een BBC-docu over mentale gezondheid

 

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen