gevolgen zijn

Koning Charles waarschuwt prins Harry: “Er zullen gevolgen zijn”

Koning Charles heeft een serieus gesprek gehad met zijn zoon Harry, want hij is niet erg blij met zijn gedrag. 

De afgelopen jaren zijn koning Charles en prins Harry steeds verder uit elkaar komen te staan. Het is zelfs zo heftig geworden dat prins Harry nu alweer vier jaar in de Verenigde Staten woont. Ze zien en spreken elkaar amper meer. 

Geen blad voor de mond

Prins Harry is altijd open over de moeilijke band tussen hem en zijn koninklijke familie. In het interview met Oprah Winfrey, documentaire op Netflix en in zijn biografie neemt prins Harry geen blad voor de mond. Volgens royalty-expert Tom Quinn is al dat geklaag in het openbaar nu wel genoeg geweest. Daarom heeft koning Charles ingegrepen.

Lees ook: William houdt verzoening tussen Charles en Harry tegen  

Er zullen gevolgen zijn

Aan The Mirror vertelt Tom Quinn dat koning Charles zijn jongste zoon heeft opgedragen om niet langer over zijn familie te praten en vooral niet te klagen in het openbaar. “Charles heeft het hem op de man af gevraagd. En als je niet luistert naar de koning zullen er gevolgen zijn. Dat weet iedereen.”

Lees ook: Harry opnieuw gekwetst door Charles en wilde daarom niet in paleis slapen 

breuk
Van de goede band tussen vader en zoon is helaas niets meer over

Een ding bereiken

Volgens Tom Quinn is het niet zo gek dat prins Harry zo vaak over zijn familie klaagt. Harry wil volgens hem hiermee een ding bereiken: “Hij wil dat ze zich excuseren en dat zijn vader en broer, prins William, het weer goedmaken. Achter de schermen werkt klagen misschien, maar in het openbaar klagen, dat maakt de zaken alleen nog maar erger.” Volgens de royalty-expert zullen er dan ook, als hij hiermee doorgaat, alleen maar meer banden worden verbroken. 

Nieuwsgierig worden naar achtergrond

Volgens royalty-expert Jennie Bond heeft prins Harry niet alleen zichzelf hiermee, maar ook zijn kinderen. Ze vertelt het volgende aan The Mirror: “Kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar hun achtergrond en als je deel uitmaakt van een van de beroemdste families ter wereld is het ongetwijfeld triest als je amper iets van hen weet. Stel je voor dat Archie op 15-jarige leeftijd tegen zijn vrienden zegt: ‘Mijn opa is/was koning! En mijn oom is/zal ook koning zijn.’ En dat terwijl hij ze nauwelijks kent. Heel triest.” Wij hopen daarom nog steeds dat het goedkomt tussen de familieleden. 

Lees ook: Koning Charles wil graag hereniging met kleinkinderen Archie en Lilibet: ‘Leven te kort’

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES