Gekwetst

Harry opnieuw gekwetst door Charles en wilde daarom niet in paleis slapen 

De Britse pers blijft maar bezig met het bezoek van prins Harry aan het Verenigd Koninkrijk. Zeker nu blijkt dat Harry opnieuw gekwetst is door zijn vader. 

Prins Harry was afgelopen week een aantal dagen in het Verenigd Koninkrijk. Dit om het tienjarig bestaan van de Invictus Games te vieren, waar de prins de initiatiefnemer van is. Helaas kwam het niet tot een ontmoeting tussen vader en zoon. 

Erg teleurgesteld

Volgens The Sunday Times was prins Harry erg teleurgesteld en zelfs boos op zijn vader. Dit kwam allemaal doordat koning Charles geen tijd zou hebben voor zijn zoon. Volgens bronnen liet de agenda van koning Charles het niet toe elkaar te zien. De hele situatie heeft prins Harry gekwetst.

Lees ook: Dit is waarom koning Charles Meghan Markle niet wil zien

Niet in paleis slapen

Doordat de teleurstelling bij Harry zo groot was, wilde de prins niet eens in een koninklijk paleis verblijven. Ondanks dat koning Charles en prins Harry elkaar niet konden zien, had zijn vader een koninklijk verblijf voorgesteld. Dit weigerde Harry en hij boekte een hotel. 

Geen poging gedaan om elkaar te zien 

Een royalty-expert van The Sunday Times wil hierover iets kwijt: “Als hij had gekozen voor een verblijf in een koninklijke residentie was het makkelijker geweest om elkaar te zien. Bovendien heeft Harry z’n vader niet eens uitgenodigd voor de Invictus Games of enige poging gedaan om een meeting in te plannen.”

breuk
Koning Charles en prins Harry in betere tijden

Charles had andere prioriteiten

Harry’s woordvoerder ontkracht deze beweringen direct: “Hij heeft wél z’n best gedaan om z’n vader te zien. Hij begrijpt dat Charles een drukke planning heeft, vol andere prioriteiten. Hij hoopt hem snel te zien in de toekomst.” Een vriend van Harry wil nog wel iets kwijt aan The Sunday Times: “Harry voelde zich gekwetst door de sneer van z’n vader, die stelde dat hij geen tijd had voor een ontmoeting. Hij had daar echt op gehoopt.”

Lees ook: Koning Charles wil graag hereniging met kleinkinderen Archie en Lilibet: ‘Leven te kort’

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl