verzoening

William houdt verzoening tussen Charles en Harry tegen 

Vorige week reisde Harry naar het Verenigd Koninkrijk, maar een bezoek aan zijn vader zat er niet in. Niet de drukke agenda van Charles, maar William zou een ontmoeting hebben tegengehouden. 

Sinds 2020 woont prins Harry in de Verenigde Staten. Met het vertrek uit het Verenigd Koninkrijk is  de relatie tussen de prins en zijn familie nog meer onder druk komen te staan. De relatie werd nog slechter toen zijn boek Reserve uitkwam, over het leven van Harry. Ook kwam daar de slechte relatie met vader Charles en broer William aan bod. 

Verzoening Charles en Harry 

Harry gaf eerder aan dat hij zijn vader niet kon zien vanwege zijn drukke agenda. Journalist Petronella Wyatt is al sinds haar achttiende vriendinnen met koningin Camilla, is het hier niet mee eens. Zij is van mening dat prins William hier een stokje voor heeft gestoken. In haar column voor The Telegraph vertelt ze dat ze een verzoening wil tussen prins Harry en de rest van de Britse koninklijke familie. “Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar het is tijd om prins Harry naar huis te brengen”, schrijft ze. 

Lees ook: Bekende van Harry: ‘hij heeft het een beetje moeilijk in Amerika’

breuk
Charles en Harry in betere tijden

William doet moeilijk 

Petronella schrijf verder: “Er is een publieke misvatting over prins William en prins Harry. Het is vaak William die moeilijk doet, en het is William die zijn vader ervan weerhoudt om zich echt met Harry te verzoenen. Niets is minder behulpzaam op een moment waarop het land gesterkt zou worden door hen weer samen te zien, net zoals de koning dat graag zou zien.”

Lees ook: Harry opnieuw gekwetst door Charles en wilde daarom niet in paleis slapen

Onmenselijk 

Petronella Wyatt vindt dat de manier waarop Charles en William hun zoon en broer behandelen eigenlijk onmenselijk is. “Omdat de koninklijke familie een weerspiegeling is van elke familie in Groot-Brittannië, en dat een verdeelde familie, zoals een verdeelde politieke partij, zwakte uitstraalt. Het wrange gevoel tussen de jongens heeft lang genoeg geduurd. Hun verzoening zal goed zijn voor hun familie en het land.”

Lees ook: Direct: Dít is de echte reden achter de ruzie tussen William en Harry

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES/ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl