zeldzame babyfoto diana

Nu zien: Broer van Diana Spencer deelt zeldzame babyfoto van haar

De jongere broer van prinses Diana deelde op Instagram een wel heel bijzonder kiekje van de prinses. Schattig dat het is! 

Het jongere broertje van de overleden prinses Diana, Charles Spencer, kruipt graag in de archieven. Hij deelt geregeld foto’s met zijn volgers: van magazine-covers met zijn grootmoeder tot mooie foto’s van prinses Diana. Ook heeft hij meerdere boeken gepubliceerd over het landgoed Althorp, dat al eeuwenlang in het bezit is van de Spencer-familie.  

Verjaardag moeder

Vorige maand was het de verjaardag van de moeder van Charles Spencer en prinses Diana Spencer. Het was 88 jaar geleden dat Frances Shand Kydd werd geboren. Helaas overleed zij in 2004 op 68-jarige leeftijd. Charles Spencer kon deze bijzondere dag niet aan zich voorbij laten gaan en deelde dan ook zeldzame kiekjes, waaronder een zeldzame babyfoto van prinses Diana. 

Lees ook: Hoe Diana Spencer na haar dood een influencer werd

The Duke And Duchess Of Cambridge Attend The Icap Charity Day
The Duke And Duchess Of Cambridge Attend The Icap Charity Day

Zeldzame babyfoto

Ook afgelopen maand is Charles zijn archief ingedoken en kwam diverse krantenknipsels tegen. Hij deelt de foto’s op Instagram en deelt daarbij de volgende tekst: “Ter herinnering aan mijn moeder, met liefde en dankbaarheid, op wat haar 88e verjaardag geweest zou zijn.” Vooral de foto van de jonge Diana trekt de aandacht. Boven de foto staat ‘Lord and Lady Althorp’s third daughter christened’. Te zien is hoe Frances Shand Kydd en vader John Spencer poseren met hun derde dochter, prinses Diana Spencer. 

Lees ook: O wow! Babyfoto van Kate

Snel gescheiden

Hoe gelukkig de ouders van Diana ook op de foto stonden, erg blij waren ze samen niet. Op het moment dat de prinses zes jaar oud was, gingen haar ouders scheiden. Haar moeder Frances is daarna 21 jaar lang getrouwd geweest met een rijke erfgenaam. Haar vader John hertrouwde ook, met Raine McCorquodale. Hij bleef met haar samen tot zijn dood in 1992. 

Lees ook: Prinses Alexia is geslaagd: tijd voor wat babyfoto’s

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES/INSTAGRAM

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus