prinses Alexia

Prinses Alexia is geslaagd: tijd voor wat babyfoto’s

Een belangrijke mijlpaal voor de Koninklijke Familie: Prinses Alexia heeft haar 18e verjaardag bereikt. De tweede dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heeft zich ontwikkeld tot een charmante en geliefde prinses. We kijken terug met wat babyfoto’s.

Prinses Alexia, die in eerste instantie een beetje als ‘een eeuwige baby ‘het kleine zusje’ werd gezien, heeft de laatste jaren bewezen dat ze veel meer in haar mars heeft. Hoewel velen nog steeds denken aan de schattige, wuivende baby die ze was, heeft Prinses Alexia haar eigen persoonlijkheid ontwikkeld en bewezen dat ze veel meer is dan alleen een koninklijke baby.

Prinses met karakter

Nu prinses Alexia de volwassen leeftijd heeft bereikt, staat Prinses Alexia op het punt om haar intrede te doen in een wereld van koninklijke verantwoordelijkheden en officiële taken. Terwijl ze afscheid neemt van haar ‘baby’-jaren, zal ze haar koninklijke rol met volle overgave omarmen. Ter gelegenheid van haar 18e verjaardag is ze door haar vader benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw en tot Ridder in de Huisorde van den Gouden Leeuw. In 1898 kreeg koningin Wilhelmina als eerste vrouw die titel. Nu krijgen alle kinderen van het staatshoofd ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag deze titel.

Bekijk ook: Alexia’s eerste schooldag in Wales

Tweede in lijn

Prinses Alexia, die als tweede in lijn voor de troonopvolging na haar zus Prinses Amalia staat, zal zeker haar eigen stempel op de Koninklijke Familie drukken. Het is duidelijk dat de liefdevolle opvoeding binnen de Koninklijke Familie haar heeft gevormd tot een prinses met een sprankelende persoonlijkheid en een hart van goud. Ze zal ons ongetwijfeld blijven verrassen met haar eigenzinnige karakter en gevoel voor humor. En hoewel haar toekomstige rol binnen het koningshuis nog niet helemaal vaststaat, kunnen we er zeker van zijn dat ze de Koninklijke Familie en het Nederlandse volk zal blijven betoveren met haar onweerstaanbare charme.

Taart voor prinses Alexia

Op de redactie van Royalty online hebben we vast een oranje taart besteld en bladeren we door het baby-album van de prinses. Wel met een zakdoekje erbij, want wat een ongelooflijk lieve foto’s en wat ene geluk straalt er vanaf!

prinses Alexia
1
2
2
3
3
5
6
6

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages

Tip van de redactie

De eerste peuterstapjes zet je meteen heel klein plukje loperswol in je kleine schoentjes. Werkt trouwens ook tegen luieruitslag (en tegen Hallux Valgus, blaren en hielspoor) en als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

loperswol
Bekijk bij Bol