Diana Spencer

Hoe Diana Spencer na haar dood een influencer werd

Diana Spencer, of Lady Di, is alom aanwezig op sociale media. Op TikTok, Instagram en Pinterest is ze niet meer weg te denken. En dit is waarom.

Diana Spencer was bij leven een van de meest populaire royals. Althans, buiten het Engelse koningshuis. Want in de koninklijke familie zelf was ze niet altijd bij iedereen even populair. Nu is er een biopic over haar verschenen en gaat een groot deel van het laatste seizoen van The Crown over haar. Maar nog opvallender is dat Lady Di dankzij instagram ineens een influencer is geworden.

Het Instagram account @Ladydirevengelooks heeft inmiddels al 113.000 volgers. Het account is van de Amerikaanse Eloise Moran, die een boek schreef over de kledingstijl van Diana Spencer: The Lady Di Look Book: What Diana Was Trying to Tell Us Through Her Clothes. Het boek en het instagram account hebben er voor gezorgd dat er een hele nieuwe generatie kennis heeft gemaakt met de stijl van Lady Di. Mode tijdschrift Vogue schreef er als eerste over: “Hoe Diana, prinses van Wales, postuum een Gen Z-influencer werd”. Tijd dus om weer eens naar die kledingstijl te kijjken.

Lady Di Lookbook
Lady Di Lookbook
Bekijk hier

Netflix en Diana Spencer

In de Netflix serie The Crown zagen we Diana Spencer al als verlegen jonge vrouw haar intrede doen in de Engelse koninklijke familie. En in de laatste twee seizoenen zagen we haar veranderen in een modieuze, krachtige vrouw. Het scheelt natuurlijk dat de kleding uit de jaren tachtig en negentig nu ook weer door jongeren wordt gedragen. Maar hoe dan ook, is Lady Di bezig met een stevige online comeback.

Lees ook: Eloise op TikTok in Japan

Vogue

Vogue sprak de schrijfster van het boek over Diana. Ze vertelt: “Niemand postte Diana’s jaren negentig-looks. Toen ik onderzoek naar haar begon te doen, ontdekte ik een schat aan outfits. Veel van haar looks uit de jaren negentig maakten deel uit van een ware wraakgarderobe.” Die wraakgarderobe was natuurlijk vooral de super sexy zwarte jurk die Diana Spencer droeg na haar scheiding, en die in Engeland de bijnaam de ‘revenge dress‘ kreeg. Maar volgens Eloise Moran liet Diana Spencer na haar scheiding met haar hele garderobe zien dat ze niet klein te krijgen was.

TikTok

Ook op TikTok is Diana Spencers stijl inmiddels bekend geworden. De twintiger Kaden Luna is een Amerikaanse TikTokker die groto fan is van de Diana stijl. Op TikTok plaatst hij regelmatig clips van zichzelf met Diana-achtige truien. Met inmiddels meer dan zes miljoen likes.

Lees ook: gaat prins Harry op TikTok?

Pinterest

Ook op Pinterest is Lady Di alom aanwezig. Wie wil genieten van de mooiste outfits, kan daar zijn of haar lol op. We vermoeden dat als Instagram en Pinterest bestaan hadden in de tijd dat Diana leefde, ze de grootste influencer was geweest die je je kunt indenken. Maar om meer dan een kwart eeuw na overlijden nog steeds zo aanwezig te zijn op social media, dat verdient respect.

Diana Spencer Award

De Prinses wordt overigens ook al jaren geëerd met The Diana Award – een prijs die in 1999 is opgericht, twee jaar na haar dood. The Diana Award is de meest prestigieuze onderscheiding voor jonge mensen tussen de 9 en 25 jaar die ene potitieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Diana Spencer
Diana Spencer
Ladi Di
Ladi Di
Diana Royalty
Diana en William
Diana Spencer 2
Diana Spencer
Ladi Di Influencer
Ladi Di
Diana Spencer Influencer
Diana Spencer Influencer

Lees ook: voormalige Pinterest baas werkt nu voor Harry en Meghan

Tip van de redactie

In de bestseller Diana. Haar eigen verhaal onthult Diana intieme details van haar leven. Andrew Morton biedt ongeëvenaarde inzichten, gebaseerd op geheime interviews met de prinses. Deze biografie, bijna een autobiografie, belicht Diana’s meest persoonlijke momenten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANION DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

BRON: VOGUE

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty