Drieluik Royals Parfum

Zoveel geven royals uit aan parfum

Een beetje een royal ziet er elke dag uit om door een ringetje te halen. Naast een verzorgde verschijning is het natuurlijk belangrijk om ook lekker te ruiken.

En dat mag best wat kosten. Koninklijke vrouwen lijken dit te begrijpen en maken een keuze uit een reeks van gerenommeerde parfumhuizen om hun unieke stijl te completeren. De meesten houden zich aan het gangbare prijsniveau van €100 tot €140 voor exclusieve parfums, zoals Chanel no 5. Er zijn echter royals die een stapje verder gaan.

Prinses Kate

Kate’s favoriet is de Jo Malone Orange Blossom Cologne, een warme en heldere bloemige geur. Deze parfum kost ongeveer €140 per 100ml

Ze zou naar verluidt deze geur hebben gebruikt op haar bruiloft. Deze werd in overvloed in kaarsvorm verbrand terwijl ze het gangpad afliep. Volgens Daily Mail wordt de cologne bij de eerste snuif omschreven als modern en verfrissend, voordat deze opdroogt tot een ‘warme en uiteindelijk zachte, poederige geur’.

Prinses Anne

Prinses Anne heeft een bijzondere smaak als het op geuren aankomt, aangezien ze in de loop der jaren trouw is gebleven aan slechts één geur: Calèche van Hermès. Deze kost ongeveer €240 per 100ml.

Het geurtje is in 1961 gecreëerd en is de eerste geur van het modehuis. Het luchtje is ‘warm en sensueel’ en bevat een vrouwelijke geur van hout, chypre en bloemen, met topnoten van Neroli, Citroen, Oranjebloesem en Mandarijn.

Prinses Charlene van Monaco

Lees ook: overleden prins Friso blijft in ons hart

Prinses Charlene van Monaco begon Extraordinaire Camelia 209 ter waarde van ruim €700 te gebruiken rond de tijd van haar verloving en is sindsdien een grote fan geworden.

Krigler omschrijft het als ‘het huwelijk van twee variëteiten van camelia met Indiase kardemom, roze peper, Chinese thee, cederhout, muskus, citroen en vanille, met trots op het uitzonderlijk warme en deugdzame resultaat.’

Koningin Letizia van Spanje

Naast een van de meest stijlvolle koninklijke leden te zijn, heeft koningin Letizia van Spanje een onberispelijke smaak in parfum.

De moeder van twee geeft de voorkeur aan een Frans parfum genaamd Eau Du Soir van Sisley, dat opvalt door zijn citrusnoten en schone geur die urenlang aanhoudt. Hier geeft ze €250 aan uit per 100ml.

Het luxe merk omschrijft de geur als ‘een wandeling door de tuinen van Alcazar in Sevilla, Spanje, bij zonsondergang, wanneer de Syringabloem haar geur uitademt’, waardoor het een geur is die past bij Spaanse royalty.

Beeld: © Getty Images
#Royaltynl

Leestip

BESTEL HIER