Anne In Coronation Street

Leuk! Prinses Anne in Coronation Straat

De langst lopende televisiesoap ter wereld kreeg bezoek van prinses Anne. Die had daar een bijzondere reden voor.

Coronation Street is in het VK een begrip. Daar kunnen we ons hier geen voorstelling van maken.

De show biedt niet alleen maar plat vermaak. Omdat echt iedereen kijkt, is het de manier om veel mensen tegelijk te bereiken.

Effectief

Dat wil Anne ook met haar  Acid Survivors Trust International (ASTI), een organisatie die slachtoffers van zuuraanvallen helpt en ondersteunt. Om dat nobele doel over het voetlicht te krijgen, hebben de schrijvers een zuuraanval in het verhaal geschreven.

Simpel, maar effectief.

Geweld

Een aanval met zuur is een bijzonder wrede vorm van geweld, waarbij zuur meestal in het gezicht wordt gegooid om te verminken en blind te maken. De doelwitten zijn meestal vrouwen en meisjes.

Overlevenden worden geconfronteerd met permanente verminking en vaak met sociaal isolement – wat hun gevoel van eigenwaarde en psychologisch welzijn verwoest.  Een overlevende heeft onmiddellijk gespecialiseerde medische behandeling nodig, revalidatie, reconstructieve chirurgie, fysiotherapie, begeleiding en steun op lange termijn om zijn leven weer op te bouwen.

Elk jaar worden duizenden mensen over de hele wereld opzettelijk en met voorbedachte rade aangevallen met salpeter-, zout- of zwavelzuur.

Leestip

BESTEL HIER

Theroyalfamily

#Royaltynl