Kate En Meghan

‘Meghan Markle probeert het goed te maken met Kate’

Hoewel het duidelijk is dat Meghan Markle (42) en Kate Middleton (42) geen vriendinnen zijn, lijkt er nu toch een eerste stap naar verzoening te zijn gezet. Volgens bronnen zou Meghan contact hebben opgezocht met de prinses van Wales.

Toen prins Harry het nieuws over koning Charles te horen kreeg, is hij meteen op een vliegtuig naar Londen gestapt om er voor zijn vader te zijn. Harry sprong op het eerste mogelijke vliegtuig”, zegt een bron tegen Us Weekly. “Meghan was het er volledig mee eens dat Harry erbij moest zijn. Hij moest zijn vader vertellen hoeveel hij van hem houdt en een beter beeld krijgen van waar Charles mee te maken heeft.”

Contact gezocht

Niet alleen prins Harry waagt een poging om de band met zijn familie te versterken, ook zijn Meghan zou de eerste stap hebben gezet. Kate onderging onlangs een buikoperatie waarna Meghan contact zou hebben opgezocht met Charles en Kate. Volgens een andere bron zouden er ‘dus stappen worden gezet om tot een verzoening te komen”. Of de twee ooit BFF’s worden is nog maar de vraag. “Kate staat open voor verzoening, zij het meer met Harry dan met Meghan.”

Lees ook: Vijf jaar geleden al mot tussen Meghan en Kate

“Kate zou bereid zijn om het goed te maken als William dat wilde, maar ze zal zich er niet mee bemoeien,” vertelde een andere bron aan het Amerikaanse tijdschrift. “Ze heeft vertrouwen dat de situatie zich in de loop van de tijd zal oplossen.”

Lees ook: Harry en Meghan lanceren nieuwe website: ‘Krijgen problemen mee’

Taken van Charles

Afgelopen vrijdag vertelde een bron aan Page Six dat Harry openstaat voor het hervatten van de koninklijke taken die Meghan en hij bijna drie jaar geleden officieel verlieten. “Ik hou van mijn familie”, zei Harry tijdens een interview in Good Morning America. De prins zou ‘proberen’ om zijn officiële verplichtingen weer op zich te nemen ‘als zijn vader om hulp vraagt.’ Volgens de bron is dat echter ‘niet iets wat Harry op eigen initiatief’ zou doen.

Lees ook: Nu zien – Camilla toen ze jong was

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES