Kate, Meghan 2019

Vijf jaar geleden al mot tussen Meghan en Kate

Meghan Markle en prinses Kate zijn nooit de beste vriendinnen geweest. Dat was 5 jaar geleden niet anders, zegt een expert.

De barsten werden goed zichtbaar op de dag 5 jaar geleden dat Kate haar aanstaande schoonzus Meghan meenam naar Wimbledon, naar de Royal Box. Hoe mooi wil je het hebben.

Ook voor e neutrale toeschouwer was dat fijn, want in die box zit je goed in het zicht. Daar deed lichaamstaalexpert Judi James haar voordeel  mee. Zij zegt dat er tekenen waren van een breuk tussen Meghan en Kate tijdens het Wimbledon toernooi van 2018 en 2019.

Gezellig

In die korte periode zou het volkomen mis zijn gegaan tussen prinses Kate en hertogin Meghan. In het eerste jaar was het nog gezellig, in het tweede alleen nog maar gespannen.

‘In 2019 probeerden ze niet langer schoonzusvriendschap aan te geven, maar probeerden ze geruchten over een breuk te ontkrachten, wat altijd druk zet op elke lichaamstaalprestatie. Hun lichaamstaalsignalen zagen er beleefd uit, maar niet ondersteund door tekenen van ontspannen plezier of het soort stropdassignalen die wijzen op een dieper, meer ontspannen niveau van vriendschap. Hun glimlach zag er geforceerd uit en in veel opzichten zagen ze eruit alsof ze elkaar net hadden ontmoet.’

Gespannen

‘Meghans wangen zagen er te opgeheven en afgerond uit, terwijl haar glimlach op de mond er gespannen uitzag. Kate presenteert normaal gesproken een meer zorgeloze versie van zichzelf op Wimbledon, waarbij ze wat van haar koninklijke lichaamstaal overboord gooit en een enthousiaste, opgewonden gokker wordt zoals iedereen, maar hier zag ze er veel formeler uit.’

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Mirror/ANP/Getty Images