Gabriella Thomas Royalty Online

Echtgenoot Lady Gabriella overleden: ‘Grote schok’

Opnieuw een zware klap voor het Britse koningshuis: Thomas Kingston, de echtgenoot van Lady Gabriella Windsor (42), is op 45-jarige leeftijd overleden. Gabriella is de dochter van prins Michael van Kent (81), een neef van koningin Elizabeth.

Buckingham Palace heeft zijn overlijden dinsdag bekendgemaakt. Wat doodsoorzaak is, is nog niet bekend. ‘Met diepe droefheid kondigen wij het overlijden aan van Thomas Kingston, onze geliefde echtgenoot, zoon en broer. Tom was een uitzonderlijke man die het leven van allen die hem kenden verlichtte. Zijn dood komt als een grote schok voor de hele familie en we vragen u onze privacy te respecteren terwijl we rouwen’, klinkt het in een verklaring namens Lady Gabriella Kingston, Martin en Jill Kingston, Joanna Connolly en Emma Murray.

Lees ook: Dit is Lady Gabriella Windsor

Koning Charles en koningin Camilla op de hoogte zijn gesteld van het overlijden van Thomas. Dat laat een woordvoeder van het paleis weten. Het koningspaar noemt Thomas een ‘zeer geliefd familielid’ en sturen hun ‘diepste gedachten en gebeden naar Gabriella en naar de hele familie Kingston’.

Thomas overleed in Gloucestershire op zondag, waarbij hulpdiensten kort na 18.00 uur werden opgeroepen. Hoewel de doodsoorzaak onbekend is, zijn er geen verdachte omstandigheden of andere betrokken partijen. Volgens The Telegraph is het overlijden van Thomas niet de reden dat prins William dinsdag plotseling vertrok bij de herdenkingsdienst van koning Constantijn, vanwege een ‘persoonlijke kwestie’.

Lees ook: Lady Gabriella Windsor treedt in het huwelijk

Thomas, die ook de ex-partner is van Pippa Middleton, trad in 2019 in het huwelijk met Gabriella. Koningin Elizabeth en prins Philip waren destijds aanwezig bij hun huwelijk.

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES